Estimating Engineer (Piping - Plaatbewerking - Constructie)
SPIE
Antwerp, Belgium
6 dagen geleden
source : OnlyEngineerJobs

Algemene informatie Organisatie SPIE Belgium helpt haar klanten bij het ontwerpen en realiseren van hun technische uitrusting en bij de exploitatie en het onderhoud van hun installaties.

Referentie 2020-15467 Functiebeschrijving Functie 2-Electriciteit / Mechanica / Intrumentatie / HVAC - 1-Elektriciteit / Mechanica / Instrumentatie / HVAC ( ontwerp en constructie ) Functietitel Estimating Engineer (Piping - Plaatbewerking - Constructie) Overeenkomst Onbepaalde duur Jouw job Voor de afdeling SPIE Belgium - Industry Geel zijn we op zoek naar een gemotiveerde Estimating Engineer.

Onze Afdeling Industry is gespecialiseerd in op maat oplossingen voor klanten in plaatbewerking, constructie, piping, vatenbouw, trolley’s en skidbouw.

Dit met een ruim gamma van materialen zoals staal, galva, aluminium, RVS, koper en een hele reeks alloys. Als Estimating Engineer ben je verantwoordelijk voor het opstellen van een kostenraming en offerte.

Je vertrekt hierbij van het lastenboek of van de informatie ontvangen van onze klanten of van onze project manager. Je gaat op een pragmatische manier te werk.

Je maakt een realistische inschatting van de kosten op basis van de ontvangen informatie en de situatie on site. Je zal dus regelmatig mee naar de werven gaan om een goede inschatting te kunnen maken.

Je taken als Estimating Engineer omvatten onder meer : Analyse van het lastenboek of het technisch probleem Analyse van de situatie en context waarin de werken uitgevoerd zullen worden Opstellen van een kostenraming Samenstellen van de offerte en bijkomend dossier U itwerken en begeleiden van orders Vragen van klanten vertalen naar technische oplossingen Ondersteuning van de Project Manager Nacalculatie van projecten Jouw profiel We voorzien een begeleid opleidingstraject voor deze functie.

Je hebt de mogelijkheid om een periode samen te lopen met een ervaren Estimating Engineer om zo de knepen van het vak te leren.

We verwachten een technische achtergrond minstens op bachelor niveau (Bachelor elektromechanica) of een bewezen ervaring in de sector.

Je hebt een grote interesse in mechanica en neemt graag de uitdaging aan om een realistische kostenraming op te stellen.

Hierbij bewaar je een goede balans tussen de wensen van de klant en onze eigen interne belangen. Concreet verwachten we volgende kennis en vaardigheden : Technische opleiding op bachelor niveau of gelijkwaardig door ervaring Een grote interesse in mechanica (Piping, Plaatbewerking, constructies) Zeer goede kennis van Excel Je bent bereid om bij te leren onder begeleiding van een ervaren Estimating Engineer en door bezoeken aan de werven Communicatief sterk aangezien je ook in contact zal staan met onze klanten Technische Kennis (Buisleidingen, instrumenten, afsluiters, roterende materialen, aandrijvingenRVS, koolstofstaalP&ID, isometriën, layoutsNormen & richtlijnen (PED, ATEX, ASME, DIN)HVAC of Piping kennis en / of plaatbewerking Werken bij SPIE Wat bieden wij jou?

SPIE biedt u Een aantrekkelijke functie in een toonaangevend en stabiel bedrijf Aantrekkelijke salarisvoorwaarden aangevuld met extra legale voordelen Reële ontwikkelingsmogelijkheden door een opleidingsbeleid op maat dat u toelaat een solide loopbaan uit te bouwen en te evolueren binnen het bedrijf in verschillende functies in lijn met uw interesses en competenties Een aangename werkomgeving Onze ambitie?

Je nieuwe ervaringen laten beleven. Je vaardigheden ontplooien bij een internationale groep, multi-specialist en speler in de groene economie.

Je continu begeleiden in je geografische of professionele evolutie. De ontwikkeling van je competenties verzekeren. Je verwelkomen in een bedrijf waar diversiteit als een wezenlijke groeifactor wordt beschouw Locatie Standplaats Europa, België, Antwerpen, Geel Plaats van tewerkstelling Lammerdries 3 Criteria sollicitant Studie specialisatie F - Engineering, productie, bouw Minimaal vereist studieniveau (BE) Bachelor Minimaal vereist ervaringsniveau Starter op de arbeidsmarkt Talen Nederlands (D - Zakelijk vloeiend) Onze ambitie Combining our differences Gespecialiseerd in mechanica, HVAC, energie, piping, communicatienetwerken en infrastructure, helpt SPIE Belgium zijn klanten bij het ontwerpen en realiseren van hun technische uitrusting en bij de exploitatie en het onderhoud van hun installaties.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier