Centrum voor Taal en Onderwijs, Leuven
KU Leuven
Leuven
3 uur geleden

Het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO, KU Leuven) verenigt een 25-tal onderzoekers en projectmedewerkers en enkele administratieve medewerkers rond één missie : taal inzetten als motor voor gelijke kansen voor iedereen, een leven lang.

Concreet voeren we onderzoek uit rond onze vier kernthema's taalverwerving, geletterdheid, (brede) evaluatie en taalbeleid.

Daarnaast zetten we sterk in op valorisatie van onze onderzoeksresultaten : we bieden professionaliseringstrajecten aan voor (leerkrachten)teams, zowel binnen als buiten het onderwijs, en we ontwikkelen didactische materialen.

Wil je de missie van het CTO graag helpen realiseren? Heb je interesse in topics zoals taalstimulering bij kwetsbare kinderen en jongeren, begrijpend lezen bevorderen en taalbeleid?

Wil je je verder verdiepen in deze thema's en wil je de kennis delen met leerkrachten en scholen via praktijkgerichte vormingen?

Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

 • Je bent vertrouwd met thema's zoals taalbeleid, taalstimulering, begrijpend luisteren / lezen, anderstalige nieuwkomers, taalontwikkelend lesgeven.
 • en je hebt zin om je op korte tijd verder in te werken in deze thema's;
 • Je bent in staat om onderzoeksbevindingen te vertalen in praktijkgerichte vormingen en coachingsessies die leerkrachten(teams) maar ook kindbegeleiders kunnen inspireren om nog taalkrachtiger te werk te gaan;
 • Naast uitstekende presentatie- en redactionele vaardigheden beschik je ook over sterke plannings- en communicatievaardigheden om de projecten en de daarbij horende samenwerking met partners in het veld in goede banen te leiden;
 • Indien je ook interesse hebt in onderzoeksprojecten, beschik je idealiter ook over methodologische expertise op het vlak van (onderwijs)effectiviteitsonderzoek en toetsontwikkeling.
 • Dit betekent dat je kan terugvallen op een basiskennis statistiek;
 • Je beschikt minimaal over een masterdiploma (pedagogie, psychologie, sociologie, taalkunde...). Voor geïnteresseerde leerkrachten bestaat de mogelijkheid om via detachering op het CTO te werken.
 • We zoeken een wetenschappelijk medewerker voor :

 • Het uitwerken en geven van praktijkgerichte nascholingen / coaching waarbij je onderzoeksbevindingen met betrekking tot bovenstaande thema's vlot kan vertalen voor zowel het brede onderwijsveld (van kleuter- tot volwassenenonderwijs) als de buitenschoolse en voorschoolse sector (baby- en peuterniveau).
 • Je takenpakket zal onder andere bestaan uit het begeleiden van veranderingsprocessen rond taalbeleid op scholen.

  en / of

 • Het uitvoeren van onderzoeksprojecten rond taal-en-onderwijs-gerelateerde topics (zoals (onderwijs)effectiviteitsonderzoek en toetsontwikkelingsprojecten).
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier