Corporate Safety Specialist
STIB-MIVB
Brussel, Brussel, BE
3 dagen geleden
source : Jobat

Met meer dan 10.000 medewerkers is de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer (MIVB) één van de grootste werkgevers van Brussel en speelt een cruciale rol in de mobiliteit van de hoofdstad.

De modernisering van de metro, de uitbreiding van het tramnet of de bouw van nieuwe stelplaatsen zijn maar een paar voorbeelden van de boeiende projecten waarvoor de MIVB op zoek is naar enthousiaste medewerkers.

Een gevarieerde carrière, een continue vorming, boeiende en unieke projecten, werkstabiliteit en een verrijkende diversiteit, dat is wat de MIVB kan bieden aan al wie nieuwsgierig genoeg is om haar 300 unieke beroepen te komen ontdekken.

Functieomschrijving Als Corporate Safety Specialist sta je de Corporate Safety Manager bij in de ontwikkeling, de implementatie, de supervisie en de verbetering van het Safetybeheerssysteem (SBS) van de MIVB op basis van een mandaat van de CEO.

Je bent de back-up van de Corporate Safety Manager en de tussenpersoon op het terrein voor de toepassing van de methodes van het SBS.

In detail :

Je staat de Corporate Safety Manager bij in de ontwikkeling, de implementatie, de supervisie en de verbetering van het Safetybeheerssysteem (SBS) van de MIVB, volgens het geldende juridische kader en de globale Safetystrategie.

Je begeleidt de implementatie van dit SBS binnen de onderneming door op te treden als tussenpersoon op het terrein en je verzekert de haalbaarheid op operationeel vlak van de algemene veiligheidsplannen en -procedures, na overleg met het lokale management.

Je werkt mee aan het beheer van de ongevallen en incidenten, als coördinator of expert.

Je ondersteunt de Safety Managers van de entiteiten met een Kwaliteits -aanpak, in nauwe samenwerking met het corporate Quality team.

Je bereidt het Safety Committee (alle Safety experts) voor en leidt dit

 • Je begeleidt de lokale entiteiten in het kader van strategische lokale Safetyprojecten. Profiel Je hebt een universitair diploma : ingenieur of gelijkgestelde richting (ervaring met technische systemen en bewezen kwaliteit) en ten minste 3 jaar ervaring met RAMS engineering (Reliability, Availability, Maintainability and Safety);
 • grondige kennis van een spoorsubsysteem

  Algemene kennis met betrekking tot de exploitatie van spoornetwerken / stadsvervoersystemen

  Globale visie op het stadsvervoer en de Safety-aspecten die hieraan verbonden zijn

  Beheersing van de CENELEC-normen EN 50126 50128 50129 en het Europese reglement nr. 402 / 2013 betreffende de gemeenschappelijke veiligheidsmethode voor risico-evaluatie en -beoordeling

  Beheersing van de kwaliteitsreferentiesystemen (ISO 9001 / IRIS)

  Vermogen om de RAMS-activiteiten te sturen in overeenstemming met de QCD-verbintenissen van de projecten

  Persoonlijke kwaliteiten : zin voor analyse en synthese, goede communicatievaardigheden, overtuigingskracht, relationele en organisatievaardigheden, motor van verandering, facilitator, vermogen om te verenigen, autonomie en nauwgezetheid Aanbod Een gevarieerde en boeiende job in een dynamische en aangename sfeer.

  Een aanbod interne en externe opleidingen ontwikkeld op maat voor onze medewerkers.

  Een loon in verhouding tot uw verantwoordelijkheden en echte doorgroeimogelijkheden.

  Competitieve extralegale voordelen : maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering (toegekend na 1 jaar dienst), 35 dagen betaald verlof per jaar, gratis abonnement voor de netwerken van de MIVB, TEC en De Lijn (ook voor echtgenoot en kinderen), 75% korting op woon-werkverkeer per trein, enz.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier