Treasurer
ELIA
Bruxelles, Belgium
1 dag geleden
source : Experteer

Ons bedrijfElia is de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet van 380 kV tot 30 kV. Elia staat in voor de ontwikkeling en het onderhoud van dit net, maakt het toegankelijk voor de gebruikers en regelt de energiestromen.

De Elia groep heeft een team van 2000 professionals die als opdracht hebben de continu teit van de elektriciteitsbevoorrading in België en een deel van Duitsland te waarborgen.

Als eigenaar en beheerder van de transmissienetten in België en Duitsland heeft Elia een belangrijke rol en opdracht in het ondersteunen en concretiseren van het Europees energie- en klimaatbeleid.

FunctiebeschrijvingAls Treasurer ben je verantwoordelijk voor de liquiditeit, investeringen en het risicobeheer met betrekking tot de financiële activiteiten van de onderneming alsook voor het beheer van de kasstromen, de leningen en de verwerking van de betalingen.

Je gaat aan de slag in het departement Accounting & Finance. Je leidt een team van 2 personen. De functie van Treasurer omvat vooral de volgende taken : Je werkt mee aan het uitstippelen van de strategie van de Groep en haar filialen van de Groep wat de financiering en het kapitaal betreft.

Je stelt vooruitzichten op m.b.t. de kasstromen, de nood aan leningen en de beschikbare middelen voor de investeringen.Je staat in voor de schuldfinanciering.

Je ontwikkelt en beheert de relaties met de banken.Je evalueert de noden en gebruikt hedging om de financiële risico’s te beperken gelinkt aan de interestpercentages van de bedrijfsleningen.

Je beheert een systeem met beleidslijnen, procedures en processen m.b.t. de thesaurie, dat de nodige en adequate controle op de thesaurie-activiteiten zal waarborgen.

Je waarborgt de conformiteit met de wetgeving ter zake.Je bereidt de businessplannen, budgetten en vooruitzichten voor Je identificeert de opportuniteiten om kosten te besparen en de winst te maximaliseren m.

 • b.t. de activiteiten gelinkt aan de thesaurie en financiering.Je initieert de IT-transitie binnen het team, je ontwikkelt reporting dashboards en je stelt de reporting op;
 • je zoekt naar digitale oplossingen om de dagelijkse activiteiten van het team te verbeteren.Je leidt en neemt deel aan transversale projecten m.

  b.t. strategische initiatieven inzake de thesaurie en je neemt deel aan de activiteit M&A (Mergers & Acquisitions) m.b.t.

  de thesaurie.Je verleent advies inzake de bedrijfsfinanciën.Uw profielUniversitair diploma. Je hebt grondige kennis van thesaurie- en risicobeheer omdat je verschillende jaren ervaring kan voorleggen in een gelijkaardige functie.

  Je kan goed functioneren in een multiculturele omgeving.Je bent praktisch ingesteld.Je bent een collaboratieve teamplayer en manager.

  Je bent een goede communicator; je beheerst het Frans, het Nederlands en het Engels. Kennis van het Duits is een pluspunt.

  Je legt de lat hoog wat je ethische normen en professionele aanpak betreft.Je bent resultaatgericht.Je hebt uitstekende IT-vaardigheden en kennis van SAP is een troef.

  Wat bieden we aanWij bieden jou meer dan zomaar een functie : een uiterst professionele en boeiende omgeving, een uniek vormingsaanbod en volop kansen om je te ontplooien.

 • Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen. Kiezen voor Elia is kiezen voor een succesvolle toekomst!Locatie / standplaatsKeizerslaan 20 - 1000 BrusselU bent ge nteresseerd ?
 • Gelieve te solliciteren via de knop 'aanmelden' rechtsonder.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier