Verantwoordelijke Logistiek Staalnames voor laboratoriumanalyses LHUB
Le Centre Hospitalier Universitaire Brugmann
Brussel, BE
3 dagen geleden

Context :

Het Laboratoire Hospitalier Universitaire de Bruxelles Universitair Laboratorium Brussel (LHUB-ULB) is een geïntegreerd laboratorium met meerdere sites waar analyses worden uitgevoerd op het vlak van klinische biologie voor de vijf Brusselse universitaire ziekenhuizen die verbonden zijn aan de ULB (UMC Brugmann, UMC Sint-

Pieter, CUB Erasmusziekenhuis, Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola en Jules Bordet Instituut).

De operationele strategie is gebaseerd op een geconsolideerde laboratoriumstructuur met de centralisatie van het merendeel van de activiteiten op een technisch platform aan de Hallepoort (Brussel-

centrum) en lokale laboratoria in het noorden (Horta / Schaarbeek) en het westen (Anderlecht) van Brussel. Deze lokale laboratoria zorgen voor dringende onderzoeken en een aantal specifieke diensten die inspelen op de bijzonderheden van de ziekenhuispolen in de buurt.

Het LHUB-ULB beschikt over hypermoderne apparatuur. De 45 artsen en in klinische analyse gespecialiseerde apothekers van het laboratorium vervullen ook een belangrijke adviserende rol en geven gespecialiseerd advies aan clinici van partnerziekenhuizen of externe ziekenhuizen.

Onderwijs en onderzoek bekleden eveneens een belangrijke plaats in de activiteiten van het laboratorium.

Het LHUB-ULB voert elk jaar meer dan 18 miljoen analyses uit en kan rekenen op een team van 450 medewerkers. Een deel van de activiteiten is ISO 15189-

gecertificeerd en het certificeringsproces wordt nog verder uitgebreid.

Algemene functiebeschrijving :

Transformatieproject - Teambeheer - Permanente verbetering van processen

In het transformatieproces van de logistiek in verband met de staalafnames van het laboratorium werden twee essentiële prioriteiten vastgelegd :

 • De invoering van een geïntegreerde transversale logistiek in de plaats van vier logistieke diensten die onafhankelijk werken : een transversaal beheer van staalafnames voor de laboratoriumanalyses met een aanpak voor meerdere sites maakt deel uit van de grootste uitdagingen om de prestaties van het laboratorium te optimaliseren.
 • Dit behelst de transformatie van de stromen van staalafnames binnen en tussen de vestigingen, een optimale verdeling van de activiteiten tussen alle activiteitencentra en de harmonisering van de processen tussen deze vestigingen.

 • De invoering van een dynamiek voor permanente verbetering ten dienste van alle laboratoria : om dit te bereiken begeleidt de Verantwoordelijke Logistiek via de verantwoordelijke van de lokale teams de teams die de preanalytische activiteiten uitvoeren in alle activiteitencentra (in totaal 50 personen) en coördineert hij de preanalytische activiteiten tussen en binnen deze centra.
 • Hij tekent een verbeteringsplan voor de betrokken activiteiten uit en coördineert de toepassing ervan. Tot slot is hij regelmatig aanwezig in elk van de activiteitencentra.

  Uw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden :

 • Met de steun van uw adjunct-teamverantwoordelijken zorgt u voor de begeleiding en de coördinatie van preanalytische activiteiten (transversaal beheer van staalafnames voor laboratoriumanalyses) binnen onze vier activiteitencentra en het bijbehorende personeel (50 personen).
 • U transformeert de preanalytische laboratoria : vier losstaande laboratoria à een multisitelaboratorium.
 • U bent betrokken bij de selectie van het personeel dat aan u wordt toegewezen en u beheert de mobiliteit van uw teams.
 • U bent verantwoordelijk voor de uitwerking van een beleid voor permanente bijscholing voor uw teams.
 • U bent de belichaming van de 'voorvechter van het kwaliteitsbeleid van het laboratorium' binnen uw activiteitensector.
 • Hiervoor beheert u met name de incidenten en voert u noodprocedures in.

 • U bent verantwoordelijk voor de uitwerking, de praktische uitvoering en de permanente verbetering van onze preanalytische activiteit over meerdere vestigingen.
 • U beheert het transport van de bloedstalen binnen en tussen de vestigingen (pendeldienst, naleven van de koudeketen enzovoort).
 • U beheert de interfaces met de verschillende diensten binnen het LHUB-ULB, ziekenhuizen of ondersteunende functies (Aankoop, IT, Kwaliteit .
 • de centra voor staalafnames van de partnerziekenhuizen en de coördinator van de vestiging.
 • Profiel :

 • U hebt een masterdiploma in een logistieke richting behaald.
 • U hebt idealiter een bewezen ervaring van een tiental jaar in de logistiek van goederen die een strikte naleving van de 'koudeketen' vereisen.
 • U hebt een praktische ervaring in de invoering, de standaardisering en de permanente verbetering van logistieke processen.
 • U bent vertrouwd met geautomatiseerde sorteer- en transporttechnieken van kwetsbare producten.
 • U hebt met succes teams van een gemiddelde grootte begeleid (10 tot 50 medewerkers).
 • Competenties :

 • U bent sterk in plannen en organiseren.
 • U bent in staat uw medewerkers te motiveren.
 • U bent stressbestendig en heel goed in communiceren.
 • U vindt het prettig om in verschillende activiteitencentra te werken.
 • Het LHUB-ULB ligt in het Brussels Gewest en daarom is een vlotte, praktische kennis van beide landstalen (Nederlands en Frans) en van het Engels een belangrijke troef voor deze functie.

  Ons aanbod :

  Het LHUB-ULB biedt de mogelijkheid om in multidisciplinaire topteams te werken die de ambitie hebben om hoogwaardige en innoverende biologische onderzoeken uit te voeren binnen een netwerk dat ten dienste staat van iedereen.

  Bij de functie van Verantwoordelijke Logistiek hoort een contract van onbepaalde duur met een aantrekkelijk loon, bovenwettelijke voordelen en vakantiedagen.

  Informatie en sollicitatie :

  De kandidaturen (cv + schriftelijke motivering) moeten via de jobsite van onze partnerziekenhuizen verstuurd worden.

  Accreditatiecertificaat BELAC nr. 613-MED / LHUB-ULB Horta

  Accreditatiecertificaat BELAC nr. 406-MED / LHUB-ULB Hallepoort

  Accreditatiecertificaat BELAC nr. 245-MED / LHUB-ULB Anderlecht

  Toepassingsdomeinen op verzoek beschikbaar bij het secretariaat van het LHUB-ULB of te raadplegen op de BELAC-website.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier