Onderzoeksgroep Biomechanica van de Menselijke Beweging
KU Leuven
Leuven
1 dag geleden

undefined

 • Je hebt een Masterdiploma in de bewegings- en revalidatiewetenschappen, biomedische wetenschappen, biomedische ingenieurstechnieken, bio-ingenieurstechniek, biologie en / of vergelijkbaar door relevantie van de afgeleverde masterproef.
 • Je hebt een goede kennis van en / of sterke interesse in biomechanica. Bij voorkeur kwam je was reeds in contact met programmeren.
 • Je hebt geen afkeer van ingenieursmatig denken.

 • Je hebt een excellent CV en bent bereid om een persoonlijke financieringsaanvraag uit te schrijven; met hulp van de promotoren.
 • Je hebt een multidisciplinaire ingesteldheid. Je bent creatief, neemt graag initiatief en kan zelfstandig werken; je bent teamgericht;
 • Je beschikt over goede didactische en communicatieve vaardigheden en je hebt de nodige zin voor verantwoordelijkheid.
 • Je bent Nederlandstalig.
 • Kandidaten die nog niet afgestudeerd zijn maar een sterk curriculum hebben op de finale applicatiedatum worden aangemoedigd zich toch kandidaat te stellen.)

  Binnen de onderzoeksgroep biomechanica van de menselijke beweging onderzoeken we het effect van belasting op adaptieve processen van het musculoskeletale systeem met speciale aandacht voor het pees-spier complex in het bijzonder.

  Dit met het langetermijn doel om meer geïnformeerde behandelingsstrategieën te ontwikkelen die relevant zijn in het kader van de behandeling en preventie van pees- en spierletsels (zoals tendinopathie).

  We maken hiervoor gebruik van medische beeldvorming (ultrasound), gepersonaliseerde musculoskeletale en eindige elementen modellen.

  Binnen de onderzoekslijn naar de relatie tussen mechanische belasting en spier-pees aanpassingen willen we nagaan hoe en in welke mate mechanische belasting het herstel van een tendinopathische pees beïnvloedt.

  Hierbij willen we specifiek de rol van de 3D morfologie en de trekkrachten uitgeoefend op de Achilles pees onderzoeken in het herstel proces van tendinopathie.

  We maken hiertoe gebruik van echografie / ultrasound technieken gecombineerd met 3D bewegingsregistratie en modeleringstechnieken.

  Dit onderzoek gebeurt in samenwerking met de groep van ontwikkeling en regeneratie (Stijn Bogaerts) en de University of Auckland (Vickie Shim).

  Taakomschrijving :

 • Het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek in het gebied van de peesbelasting.
 • Begeleiden van eindwerken in dit onderzoeksdomein.
 • Er is een belangrijk aandeel in de onderwijsassistentie binnen de opleidingsonderdelen gerelateerd aan biomechanica of andere in functie van het profiel van de kandidaat.
 • Administratieve en technische ondersteuning van activiteiten binnen de onderzoeksgroep Biomechanica van de menselijke beweging, het departement Bewegingswetenschappen en de faculteit.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier