Service Sales Engineer Wallonia and Metals Industry
Siemens S.A./N.V.
Beersel, Belgium
3 uur geleden
source : OnlyEngineerJobs

Job Description Customer services opereert binnen de divisie Digital Industries en levert oplossingen en diensten voor de industrie.

Gedurende de volledige levenscyclus van de industriële installatie bieden wij een uniek aanbod van services met het oog op het behouden en verbeteren van de beschikbaarheid en productiviteit.

Als service Sales Engineer sta je mee in voor de groei van de service organisatie waarbij je service opportuniteiten identificeert en ontwikkelt in samenwerking met de regionale verkoopteams.

Je staat in voor het beheer van een klantenportfolio waarbij je de verantwoordelijkheid draagt voor omzet en marge. Hierbij verhoog je proactief het marktaandeel bij bestaande en nieuwe klanten om zo je doelstellingen te bereiken.

Wat zijn je verantwoordelijkheden? Sales : Je neemt de actieve verkoop van het life cycle service portfolio op jou door het ontwikkelen en identificeren van opportuniteiten bij bestaande en nieuwe klanten.

Je analyseert de noden en tekent mee de service strategie van de klant uit. Offer Management : Je coördineert in samenspraak met het sales support team de technische uitwerking van de offertes, beheerst de technische inhoud en negotieert deze met de klant.

Hierbij valideer je de prijssetting en toets je de leverbaarheid van materialen en resources. Je begeleidt mee de projecten in uitvoering en detecteert mogelijke vervolg business.

Marketing : Je levert input voor marketing activiteiten (vb. referentie projecten) en representeert het service portfolio tijdens marketing acties (vb.

beurzen) Kennisdeling : Je deelt je kennis en werkt samen met de regionale sales, Customer services, HQ en onze sales partners.

Business Planning : Binnen de regio (Wallonië en de Metaalindustrie) staje in voor de planning en de coördinatie van jouw service sales activiteiten, deforecasting, de business planning en het in kaart brengen van focus segmenten / klanten.

In deze rol werk je nauw samen met de verschillende salesgroepen binnen DigitalIndustries. Over welke kennis &vaardigheden dien je te beschikken voor deze functie?

Je beschikt over een master diploma Elektronica Elektromechanica. Je bent commercieel ingesteld en handelt klantgericht Je denkt proactief in jouw sales proces Je kan de noden van de klant vertalen in naar een technische oplossing / offerte Je bouwt lange termijnrelaties (verder) uit met (nieuwe) en bestaande klanten Je hebt kennis / affiniteit binnen het domein van factory automation / IT en deelt graag deze passie binnen het team Je deelt graag je kennis met de collega’s en werkt daarbij graag in teamverband Je bent resultaatgericht en kan autonoom werken Je hebt een zeer goede kennis van het Frans en het Nederland Wat heeft Siemens je te bieden?

Je krijgt bij Siemens de kans jezelf te ontplooien in een internationale omgeving. We bieden afwisselend werk in een brede waaier aan functies en intensieve interne opleidingen om je loopbaan verder uit te bouwen.

Ook permanente coaching en begeleiding door een peter / meter maken deel uit van het traject. Omdat we home- en telewerk actief promoten, bieden we alternatieven voor de mobiliteitsproblematiek.

We bieden je een competitief verloningspakket met een brede waaier aan mogelijke extralegale voordelen zoals een groepsverzekering, verzekering gezondheidszorgen, bedrijfswagen Interesse in deze functie?

Aarzel niet en solliciteer nu!

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier