Expert Veiligheid en Rechtsstaat- Brussel
11.11.11
Brussel, Belgium
1 dag geleden

Functiebeschrijving

De internationale hulpverlening schenkt steeds meer aandacht aan fragiele landen, waar problemen inzake veiligheid en de rechtsstaat een steeds grotere rol spelen.

Enabel zet de Belgische deskundigheid op dat vlak volop in en voert al jarenlang interventies uit in de sector veiligheid en justitie.

Daarom is Enabel op zoek naar een Expert Veiligheid en Rechtsstaat als deskundige en adviesverlener bij de voorbereiding, opvolging en evaluatie van de interventies van Enabel op het vlak van veiligheid en justitie bij de Belgische en internationale samenwerking.

Als Expert werk je ook mee aan een visie en strategie van de Belgische ontwikkelingssamenwerking in deze sector.

Je zal deel uitmaken van de unit Governance, Vrede, Stabiliteit en Migratie’ binnen het departement Sectorale en Thematische Expertise van Enabel.

Je voornaamste verantwoordelijkheden zijn :

 • Voorbereiden, opvolgen en uitvoeren van de formuleringen en de kwaliteitszorg van de interventies van Enabel;
 • Leveren van technische assistentie voor het uitvoeren van projecten en programma's, met inbegrip van de permanente vorming van de medewerkers die bij deze interventies betrokken zijn;
 • Uitvoeren van zendingen op het terrein voor de technische opvolging, de formulering en / of de opvolging van de samenwerkingsprestaties;
 • Beheren van een netwerk van experts en van de raamovereenkomsten in het betrokken domein;
 • Prospectie voeren voor opdrachten voor derden;
 • Opstellen van kadernota’s en reflection papers’;
 • Integreren van transversale thema’s als milieu, gender en waardig werk in de interventies;
 • Bundelen van en voortbouwen op de kennis en ervaringen van Enabel voor de interventies rond Veiligheid en Rechtsstaat.
 • Je profiel

 • Je hebt een masterdiploma in een (of meer) van volgende domeinen : sociale wetenschappen, politieke wetenschappen, rechten, bevolkingswetenschappen, economische wetenschappen;
 • Minstens 5 jaar relevante ervaring in een of meerdere thema’s in verband met veiligheid en justitie : steun voor hervormingen van het veiligheids-
 • en / of rechtsstelsel, transitional justice’, rechtsstaat, de mensenrechtenbenadering, conflictpreventie, steun aan de civiele maatschappij, enz.;
 • Minstens 2 jaar relevante terreinervaring in ontwikkelingsprojecten rond deze thema’s.
 • Bewezen competenties in het formuleren , uitvoeren, en monitoren en evalueren van projecten en / of programma’s; Goede kennis van de gangbare instrumenten en methodes in ontwikkelingssamenwerking (Project Cycle Management, logisch kader, monitoring en evaluatie .
 • Goede kennis van de methodes en instrumenten voor institutionele en organisatorische analyse en voor het faciliteren van verandering ;
 • In staat zijn om volledig autonoom te werken, om verschillende projecten / taken tegelijk te beheren en tot een goed einde te brengen, en de deadlines te halen;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in het Frans en het Engels. Kennis van het Nederlands is een troef.
 • De vereiste minimale ervaring is :

  Bovendien verwachten wij van de kandidaten volgende kennis en vaardigheden :

  Tot slot wordt het feit dat je deel uitmaakt van een netwerk in je specialisatiedomein contacten met DGD (de Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking), de universitaire wereld, de ngo’s, multilaterale organisaties, de private sector, enz.

  beschouwd als een echte troef voor je kandidatuur.

  Wij bieden

  Een contract van 24 maanden voornamelijk gebaseerd op ons hoofdkantoor (met regelmatige terreinzendingen*).

  Makkelijk met het openbaar vervoer bereikbare kantoren gelegen in hartje Brussel, in de Marollen, een bruisende en aangename buurt.

  Regelmatig zijn zendingen voorzien naar de partnerlanden van de Belgische ontwikkelingssamenwerking.

  Idealiter kun je starten in : november 2019.

  Brutomaandsalaris : (klasse 6 hoofdkantoor) : 4.318,93 euro voor 5 jaar ervaring .

  Het salaris zal berekend worden in functie van het reële aantal jaar relevante ervaring.

  Maaltijdcheques, verzekering ziekenhuisopname en gezondheidszorg, groepsverzekering, ETHIAS-Assistance 24u / 24, 13e maand, dubbel vakantiegeld.

  Opgelet

  Naar aanleiding van deze publicatie kan een wervingsreserve aangelegd worden voor elke gelijkaardige functie op het hoofdkantoor van Enabel in Brussel.

  Geïnteresseerd?

  Herken jij je in dit profiel?

  Bezorg ons dan snel je kandidatuur met een recent curriculum vitae en een motivatiebrief, uiterlijk tegen 08 / 09 / 2019 via onze .

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier