Preventieadviseur (m/v)
Konvert Office Hasselt
Genk, BE
5 uur geleden

Profiel

Je zal werkzaam zijn binnen het QHSE team van en bent het aanspreekpunt voor de afdeling milieuprojecten binnen België. Hier zal je de QHSE Manager en het management bijstaan in de uitwerking en implementatie van nieuwe processen.

Hierna ga je aan de slag met de opgestelde actieplannen over het risicobeheerssysteem voor preventie, bescherming en welzijn op het werk.

Uiteraard werk je altijd volgens de welzijnsreglementeringen en controleer je de geïntegreerde ISO-Normen systematisch op conformiteit.

Daarnaast volg je de wetgevingen rond Codec; ARAB; AERI op. Tenslotte ben je ook op de hoogte van de milieuwetgevingen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Je voert interne conformiteitsaudits uit en rapporteert aan het management en de manager en bent regelmatig aanwezig op het terrein om continue verbetering te realiseren én bent verantwoordelijk voor het uitrollen van het preventie- en kwaliteitsbeleid Je voert regelmatig risicoanalyses uit en verleent advies over de resultaten van de risico's, inventarisatie en evaluaties en onderzoekt arbeidsongevallen en incidenten Je volgt en organiseert medische keuringen van de interne medewerkers en zorgt voor wettelijke keuringen van arbeidsmiddelen Je ondersteunt de directie bij het opstellen van een jaaractieplan en een globaal preventieplan, en maakt tevens het jaarverslag op Je sensibiliseert de werknemers en leidinggevenden op het gebied van het uitvoeren van het actieplan aangaande veiligheid, kwaliteit en milieuzorg Je voert veelvuldig en systematisch onderzoeken uit op de arbeidsplaatsen en stimuleert en verleent advies aangaande de hygiëne op de werkplaats (kleedkamers, sanitaire installaties, ) Je bent verantwoordelijk voor de werking van nieuwe arbeidsmiddelen

Aanbod

Gegevens met betrekking tot hygiëne, veiligheid en milieu opvolgen en analyserenVeranderingen en verbeteringen aanbrengen.

Het hygiëne-, veiligheids- en milieuprogramma ontwikkelenDe opbouw en de acties uitwerken. Medewerkers vormen en bewust maken van hygiëne, veiligheid, milieu en risicopreventie.

Referentiesystemen, procedures en instructies voor hygiëne, veiligheid en milieu uitwerken of aanpassenDe toepassing ervan controleren.

Reglementaire, functionele en operationele conformiteit van de producten, processen, installaties en apparatuur opvolgen en controleren.

Storingen en niet-conformiteiten identificeren en analyseren, een diagnose stellen van de oorzaken en corrigerende acties preciseren.

Technische ondersteuning verlenen aan de afdelingen productie, kwaliteit, onderhoud, ... Een zeer gevarieerde voltijdse functie met een competitief verloningspakket op basis van inzet en ervaring Ruimte voor ontwikkeling in een groeiend en dynamisch team.

Vereiste kwalificaties

Jij bent een preventieadviseur niveau-2 of niveau-3 met ervaring die minstens een bacheloropleiding heeft voltooid. Je hebt minstens 5 jaar relevante werkervaring opgebouwd en bent vlot tweetalig (Nederlands en Frans) omdat je samenwerkt met het team nabij Charleroi en het team in Genk.

Kennis van engels is een pluspunt. Daarnaast ben je een echte teamplayer met zin voor organisatie en ben je stressbestendig met een servicegerichte houding.

VCA - VOL Goede kennis en begrip van de regelgeving betreffende welzijn op het werk en aanverwante regelgeving en normen (ISO, VCA) Technische kennis en inzicht in risicobeheer Diploma of ervaring als milieucoördinator of veiligheidscoördinator is een pluspunt Ervaring in de bouwsector of milieusector is een pluspunt Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatie

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier