Information Security Officer
Kbc
Leuven, Belgium
4 dagen geleden
source : OnlyEngineerJobs

Wat houdt deze vacature in? Phishing-mails die klanten oplichten, valse websites die een perfectekopie lijken van de originele, stelen van toegangscodes doornagemaakte apps op de smartphone, hacken van e-mail accounts Dit zijn maar een paar voorbeelden van de dagelijkse uitdagingenwaar je als Information Security Officer (M / V) in het cyber securityteam mee geconfronteerd wordt.

Als ISO probeer je daar in het belangvan onze klanten én van onze business op te anticiperen. Wat verwachten we van jou?

Binnen het cyber security team maak je het verschil voor onzeklanten. Jouw opdrachten zijn o.a. : Cyber- en information security advies verlenen aan allerleiprojecten en initiatieven die binnen KBC worden opgestart.

Denk danbijvoorbeeld aan het gebruik van horloges en ringen voor hetuitvoeren van betalingen, het huren van een deelfiets of hetbestellen van dienstencheques met KBC Mobile.

Applicaties,processen en vendors doorlichten om zo te zorgen dat deze voldoenaan de standaarden van KBC. Risicobeheer,maturiteitsassessments en het opmaken van actieplannen.

Rapporten van security scans interpreteren, risico'sidentificeren en vertalen naar de business impact. Cyber-en information security risico’s, trends en nieuwe technologieën opde voet opvolgen en zo meewerken aan het risicobeleid.

Jouw troeven? Een snel veranderende omgeving prikkelt je om je kennis steedsbij te schaven (vb. over blockchain, IoT, mobile devices,cloud, ) Je vertaalt technische cyber en security onderwerpennaar een business added value.

Je spreekt perfectNederlands, Engels is nice to have. Je bent proactief,kritisch en denkt out-of-the-box. Je hebt een bachelor ofmasterdiploma in of gerelateerd aan IT (bv.

Handelsingenieur, TEWoptie bedrijfsinformatica, bachelor informatica) of gelijkwaardigdoor ervaring. Je bent bereid een CISSP, CISM ofvergelijkbaar IT security attest te behalen.

Je hebtminstens 3 jaar werkervaring. Ervaring in riskmanagement is eentroef. Kennis van internationale standaarden en frameworkszoals de ISO 2700x, COBiT, etc en van information security strategy,governance en management is een pluspunt.

Wat hebben we je te bieden? Je komt terecht in een dynamisch team van een tiental InformationSecurity Officers. Je krijgt tijd en ondersteuning om je in te werkenin deze spannende materie.

Je krijgt zoals de meeste ISO's, eenspecifieke business toegewezen : Banking Products, Retail banking,Verzekeringen of Corporate Banking (New York, Hong Kong, ).

 • Wij bieden daarnaast : een uitzonderlijk aanbod opleidings- en groeikansen; een contract van onbepaalde duur; een verloningspakketafgestemd op jouw ervaring en skills met heel wat aanvullendevoordelen en personeelsvoorwaarden op onze bank- enverzekeringsproducten;
 • mogelijkheden om je werk en jeprivéleven op elkaar af te stemmen. Het team van ISO's bevindt zichin Leuven met mogelijkheid tot decentraal of thuiswerk.

  een bedrijf dat aandacht heeft voor duurzaamheid en sociaalengagement (sponsoring van sociale projecten waar KBC’ers actief inzijn, Kom op tegen Kanker, )

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier