Software Engineer
SCK CEN
Mol, Antwerpen, BE
2 dagen geleden
source : Jobat

Gedreven door onze passie voor wetenschap. Gesterkt door onze unieke infrastructuur. We breiden onze kennis in diverse nucleaire domeinen uit.

Ons doel? Innovatieve toepassingen ontwikkelen voor de maatschappij. Functieomschrijving Met een sterk team van ambitieuze ingenieurs en onderzoekers wil SCK CEN nieuwe medische radio-isotopen ontwikkelen om kankerpatiënten te behandelen en het kernafvalprobleem oplossen via het MYRRHA-project.

De eerste fase van het MYRRHA-project (start gepland voor 2026) bestaat uit een protonenversneller met een unieke betrouwbaarheid en twee 'target'-faciliteiten waarmee onderzoek kan worden gedaan naar radio-isotopen, radioactieve ionenbundelfysica en kernfusiereactormaterialen.

In de volgende fasen wordt de versneller uitgebreid om een subkritische reactor aan te drijven die is bedoeld om het concept van transmutatie van kernafval te bewijzen (start gepland voor 2040).

Om ons te helpen onze ambitieuze doelen te bereiken, zoeken we een software-ingenieur.

Als senior software-ingenieur treed je op als productverantwoordelijke om de backlog vast te stellen op basis van de behoeften van belanghebbenden aan componenten van de softwaregebaseerde controle- en vergrendelingssystemen (CIS) van de versneller en de'proton target facility'.

In de rol van software-expert zorg je voor de opvolging van de ontwerp-, implementatie-, test- en opleveringsactiviteiten die worden uitgevoerd door externe partners.

Hiervoor rapporteer je aan de MINERVA ICS-groepsleider en werk je nauw samen met andere expertgroepen en externe partners.

Hoewel praktische activiteiten zoals programmeren slechts een klein deel van de activiteiten vormen, is kennis die is opgedaan tijdens softwareprogrammeringsactiviteiten essentieel om de functie voor het project uit te oefenen.

 • behoeften bepalen met belanghebbenden voor ontwerp en ontwikkeling door externe partners
 • meewerken aan het ontwerp van kritische kernsoftwaresystemen en -concepten
 • technische opvolging van externe partners, inclusief beoordeling (documenten, code) en acceptatie
 • integratietestopstellingen opzetten en integratietesten uitvoeren met gebruikers
 • opleidingsmateriaal en richtlijnen uitwerken om ontwikkelingsactiviteiten te harmoniseren (programmeertaal, lay-outs van gegevensopslagplaatsen, gebruikersinterface en unittesten)
 • gebruikers coachen en opleiden, voornamelijk software- en elektronisch ingenieurs van externe partners, om interne processen en richtlijnen te volgen Profiel
 • een masterdiploma of hoger in software-engineering of gelijkwaardig
 • 5+ jaar werkervaring als softwareontwikkelaar of softwarearchitect
 • eerdere ervaring met softwareprojecten ingezet op embedded, realtime of industriële hardware, idealiter een project voor een versnellercontrolesysteem op basis van EPICS (Experimental Physics and Industrial Control System) en Linux
 • zeer goede kennis van objectgeoriënteerd programmeren en softwarepatronen
 • kennis van modelleertalen, bij voorkeur Unified Modeling Language (UML)
 • zrvaring met unit- en acceptatietesten (frameworks), bijvoorbeeld Google Test en Serenity
 • basiskennis van versiebeheersystemen (als gebruiker), bijvoorbeeld git
 • uitstekende interpersoonlijke en peoplemanagementvaardigheden
 • mondelinge en schriftelijke kennis van het Engels en in staat om technische teksten op te stellen en te reviseren Aanbod SCK CEN is een Belgisch studiecentrum voor kernenergie dat een uitgebreide expertise heeft ontwikkeld op verschillende gebieden van nucleaire wetenschap en technologie, waarvoor het internationale erkenning geniet.
 • Al meer dan 65 jaar leidt onze toewijding tot de ontwikkeling van innovatieve nucleaire toepassingen op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu, maatschappij, materialen en technologie.

  We brengen ingenieurs, wetenschappers en technici uit veel verschillende landen over de hele wereld samen, die samenwerken met tal van verschillende partners binnen en buiten België, die toegewijd zijn aan de kernwaarden van wederzijds respect, onafhankelijk van geslacht, ras, religie, overtuiging, opleiding, ideologie, levensstijl of opvattingen.

  Met een ambitieuze en winnende mindset zijn we een verantwoordelijk team dat nooit toegevingen doet op het gebied van veiligheid en kwaliteit.

  De zorg voor de gezondheid en het welzijn van de werknemers staat centraal in de cultuur van SCK CEN, zoals blijkt uit de doorgedreven aandacht van het centrum voor het welbevinden van de werknemers door niet alleen een uitstekende balans tussen werk en privéleven te bieden, maar ook flexibele werkuren, een hospitalisatieverzekering, een eigen restaurant, een internationale school op slechts 5 km van het werk, tips en tricks voor een beter welzijn en de club Nuclea in de buurt met meer dan 20 verschillende sport- en cultuuractiviteiten.

  Daarnaast bieden we een overeenkomst voor onbepaalde duur in Mol, België (60 km van Antwerpen, 80 km van Brussel) en een marktconform salaris.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier