Marketing & Communications Manager
Unilin Panels
Desselgem
4 dagen geleden

Jobomschrijving

Unilin Group is wereldwijd een referentie in interieurdesign en bouw. We ontwikkelen, produceren en vermarkten laminaatvloeren, luxe vinyltegels, vinyl op rol, samengesteld parket, tapijttegels, kamerbreed tapijt, panelen op houtbasis en sierpanelen, industriële vloeren, wand- en daksystemen en isolatieplaten .

We hebben 7.500 medewerkers verspreid over 105 locaties over de hele wereld, waarvan 30 productievestigingen . Samen realiseerden we in 2020 een omzet van 2,21 miljard .

Onze klanten en partners kennen ons als Unilin, IVC of Godfrey Hirst, of van één van onze merken zoals Quick-Step, Moduleo, Utherm, Pergo, Evola, Xtratherm of ClicWall.

Investeren in gepassioneerde mensen, innovatieve merken en duurzame technologie is voor ons vanzelfsprekend.

Unilin Group is trots om deel uit te maken van Mohawk Industries, wereldwijd marktleider op het vlak van vloerbedekking met een omzet van $ 10 miljard en 41.600 medewerkers.

We zijn op zoek naar een ervaren Marketing & Communications Manager om de marktpositie en het imago van Unilin Insulation verder uit te bouwen.

Marketing & Communications Manager

Je leidt het marketing communicatie team voor België en Nederland en enkele Europese groeimarkten.

FUNCTIE

 • Samen met je team (3-4 collegas, gelokaliseerd in België en Nederland) en in samenwerking met je peers (brand storyteller, digital marketeer en productmanager) en onze externe partners ben je verantwoordelijk voor de Media Strategie en het uitwerken van impactvolle multi-channel campagnes in lijn met de business strategie.
 • Je bepaalt het communicatieplan, geijkt op onze verschillende doelgroepen (bouwhandelaren, aannemers, architecten ) en over verschillende kanalen heen (print en web media, social media kanalen, onze websites, .

  Je denkt mee over nieuwe, innovatieve invalshoeken om onze doelgroepen te blijven inspireren en informeren over actuele thema's in relatie tot onze producten en diensten.

  Je aligneert hiervoor consequent met je stakeholders binnen het Product Marketing Team, Sales, R&D en Product Development.

  Je behoudt het overzicht met betrekking tot de uitwerking van marketing materialen en andere initiatieven.Je behoudt het overzicht met betrekking tot projectuitwerkingen en doelstellingen en monitort hierbij de marketing budgetten.

  Je draagt de marketing strategie intern uit en zorgt voor de nodige ondersteuning van het sales team door mee te werken aan initiatieven zoals gerichte trainingen, uitwerken sales tools, uitwerken loyalty programma's, e.d.

 • Je geeft leiding aan het marketing team, verspreid over België en Nederland .Je coacht en inspireert je team om vernieuwende concepten te exploreren en steunt hen in de implementatie ervan.
 • Je behoudt ten allen tijde het overzicht over de diverse projecten, bepaalt de prioriteiten en stemt nieuwe initiatieven af in functie van de business strategie.

 • Je rapporteert aan de divisionele product marketing manager.
 • Je werkt vanuit de hoofdzetel te Desselgem in België, en verplaatst je min. 1 dag per week naar Oisterwijk (Nederland).
 • PROFIEL

 • Je bent een ervaren marketeer in een B2B bouw- of technische omgeving.
 • Je ben vertrouwd met marketing planning, content marketing, omni-channel communicatie, Website management, SEA en SEO etc.
 • Je bent zelfstandig, planmatig, ziet opportuniteiten, neemt initiatief en denkt oplossingsgericht.
 • Je bent een vlotte netwerker en weet jouw businesspartners te enthousiasmeren.
 • Je bent een ervan team leader, je kan mensen motiveren, ondersteunen en coachen naar de juiste doelstellingen.
 • Als gedreven entrepreneur ga je geen enkele opportuniteit uit de weg.
 • Je bent communicatief sterk in het Nederlands en Frans.
 • Aanbod

  Unilin Group is een sterk groeiende, winstgevende en bruisende groep, die internationaal actief is. Innovatie is onze drijvende kracht.

  Investeren in mensen, technologie en duurzaam ondernemen zijn kenmerkend voor onze cultuur.

  Unilin Group wordt gedragen door een team van collegas die professionaliteit en entrepreneurship voorop stellen.

  In ruil voor jouw expertise, creativiteit en dynamiek biedt Unilin Group een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen, doorgroeimogelijkheden, uitdagingen in het buitenland en een ruim opleidingsaanbod.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier