Forecast & Data Analyst
Advanced Power Solutions
Asse, Belgium
4 dagen geleden
source : OnlyEngineerJobs

FunctieIn deze functie neem je een coördinerende en leidende rol op vanuit twee business-invalshoeken : Als Forecast Analyst : draag je bij tot het verbeteren van de forecast accuracy’ met als doel het optimale voorraadniveau te bereiken en tegelijk een uitstekende levering / service naar klanten te garanderen.

analyseer en visualiseer je de verkoop, het volume en profit forecasts / prognoses, maak je de nodige rapporten en formuleer je de nodige inzichten / acties of vragen om de forecast accurater te maken.

bestudeer je de forecasts vanuit verschillende invalshoeken : klant, productcategorie, merk, segment, enz.organiseer je periodieke meetings en overleg je met de aankoop / supply chain- en verkoopplanners (key account managers, ) jouw bevindingen / vragen teneinde samen te komen tot een accurate(re) forecast.

evalueer je de forecast accuracy, definieer je mogelijke actiepunten en informeer je alle stakeholders (supply chain, finance en sales management).

fungeer je als spil tussen je collega’s die de forecast / prognoses opmaken en je collega’s die deze gebruiken.denk je actief mee over verbeteringen en optimalisaties van het forecast proces.

Als Data Analyst : check je op periodieke basis data (volume, salesdata, masterdata) om deze te controleren op juistheid en neem je de nodige stappen om deze accuraat / juist te maken / behouden.

bouw je stelselmatig je kennis en inzichten op over de huidige data-systemen zoals SAP BI en APO en achterliggende processen om als super user te fungeren.

geef je dagelijks ondersteuning aan gebruikers met vragen / issues rond rapporteringen, businessplan processen, SAP BI en APO-R3 en coördineer je deze issues, indien nodig, naar IT teneinde oplossingen aan te reiken.

vorm je de linking pin waarbij je business noden vertaalt en bespreekt met IT (& IT-consultants) om zo oplossingen en verbeteringen te implementeren vanuit een user standpunt.

Je denkt op masterniveau en hebt minimum 5 jaar werkervaring in een analytische rol, bij voorkeur binnen een sales-georiënteerde multinational.

Ervaring met FMCG is een troef. Je hebt ervaring / sterke interesse in forecasting en planning.Je bent gebeten door een combinatie van cijfers en een goed begrip van de business.

Je houdt ervan om te analyseren, conclusies te trekken en te adviseren.Je hebt een (uitstekende) kennis van SAP APO en SAP BI of een gelijkwaardig programma.

Ook Excel / Pivots kent voor jou geen geheimen.Je bent sterk analytisch, pragmatisch, oplossings- en servicegericht ingesteld en gaat heel nauwkeurig tewerk.

Je kan zowel vlot autonoom als in team werken. Je beschikt over goede interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden en bent bereid collega’s te ondersteunen.

Je bent hands-on en leergierig ingesteld. Je hebt een vloeiende kennis van het Engels en Nederlands, zowel gesproken als geschreven.

Je maakt deel uit van een gerenommeerde multinational met een sterke branding. Je werkt binnen een multiculturele omgeving met een aangename werksfeer.

De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen op vlak van je expertise en interesse.Een competitief salarispakket met extralegale voordelen, en flexibele werkuren.

De mogelijkheid om deels vanuit home office te werken. Vragen?Contacteer Annelies Vanderbauwhede op +32 9 243 89 52.Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier