Ervaren Projectleider Klimaatinstallaties
ARCADIS Belgium nv
Gent Of Antwerpen Of Brussel, BE
5 dagen geleden

Functie

We zijn op zoek naar een dynamisch persoon die verantwoordelijk is voor het ontwerp en de realisatie van klimaatinstallaties in onze projecten.

In deze functie zal je kunnen deel uitmaken van een multidisciplinair ingenieursteam.

Jouw verantwoordelijkheden houden onder meer de volgende aspecten in :

 • Het bepalen van duurzame, innovatieve en intelligente installatieconcepten in nauw overleg met alle stakeholders
 • Je stuurt ontwerpers aan voor het uitvoeren van de studie, alle berekeningen, het opmaken van 3D modellen, plannen, in een 100% BIM omgeving.
 • Je vertaalt de wensen en noden van de klant naar de interne teams en gaat continu probleemoplossend te werk.
 • In multidisciplinaire teams werk je samen met collega’s of externen om een volledig gecoördineerd ontwerp te realiseren.
 • Als eindverantwoordelijke voor deze dossiers volg je ze op van A tot Z (programma van eisen, haalbaarheid, studie aanbestedingsdossier, realisatie, oplevering, indienststelling).
 • Je draagt bij aan goede projectresultaten op het vlak van budget, planning, organisatie en kwaliteit.
 • Je werkt mee aan het verbeteren van de interne ontwerpprocessen en de verdere integratie van BIM in die processen.
 • Als senior ingenieur zal je een coachende functie hebben en mee instaan voor de opleiding van junior ingenieur en ontwerpers
 • Voorbeelden van projecten :

  Overkapping van de Antwerpse Ring

  Arcadis staat in voor het bepalen van de concepten en het ontwerp van de toekomstige water- en energiesystemen in Antwerpen, waarbij de ring wordt ingezet voor het primaire energietransport (slimme warmte- en elektriciteitsnetten, ).

  Montevideopakhuizen

  Een herbestemming, renovatie en nieuwbouw rond de Montevideopakhuizen te Antwerpen. De site waarin zowel kantoren, appartementen, eventlocaties en een supermarkt worden in ondergebracht, worden onder andere voorzien van innovatieve klimatisatietechnieken met geothermie en een volledige warmterecuperatie tussen de verschillende functies.

  Arcadis staat in voor het concept- en detailontwerp en voor de opvolging van de werken voor alle technieken en stabiliteit.

  Uitbreiding gelatinefabriek

  Voor een uitbreiding van een productie-eenheid in de voedselindustrie doet de klant beroep op Arcadis voor het volledige ontwerp van de procesinstallatie, E&I, elektriciteit, liften, HVAC en sanitair.

  Arcadis experts zorgen ervoor dat dit project met kritische doorlooptijd op tijd opgeleverd kan worden en voldoet aan de strengste hygiënische eisen.

  Learning & Innovation Center VUB / ULB Dit universiteitsgebouw voorzien van bibliotheek, klaslokalen, auditoria, ontmoetings- en studeerruimtes zal gebruikt worden als living lab voor de kennisindustrie in België.

  Het gebouw zal uitgerust zijn met de meest innovatieve technologiën zoals slimme hybride ventilatie, night cooling, geconnecteerde verlichting en people counting.

  Arcadis staat in voor de studie van alle technieken inclusief de netwerkinfrastructuur en software van dit slimme gebouw.

  Profiel

 • Burgerlijk of industrieel ingenieur
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een gelijkaardige functie
 • Je hebt een basiskennis Revit en staat open voor het implementeren van nieuwe software
 • Je staat open om je voortdurend bij te scholen via interne en externe opleidingen
 • Goede communicatieve vaardigheden en zeer nauwkeurig
 • Nederlandstalig, een goede kennis van Frans en Engels is zeker een pluspunt
 • Je kan zowel zelfstandig als in team werken met medewerkers van de andere departementen (Architectuur, Elektriciteit, stabiliteit)
 • Aanbod

  ARCADIS People First Strategy

  Wat nog meer ? Arcadis biedt je een boeiende en aangename werkomgeving waarin je jezelf kan ontplooien, met ruimte voor ontwikkeling, eigen initiatief én verantwoordelijkheid.

  We beschikken over een ruime waaier aan opleidingen waarbij we inzetten op jouw talenten. Nice to know : Arcadis investeert jaarlijks zo'n 1,5 miljoen euro in opleidingen voor haar werknemers!

  Bij Arcadis kom je terecht in een maatschappelijk betrokken bedrijf en een werkomgeving waarin elk individu gelijke kansen krijgt om zijn / haar potentieel te ontplooien, en waarin medewerkers gerespecteerd en gesteund worden in de rol die zij hebben bij het nemen van beslissingen.

  We vinden de work-life balans van al onze medewerkers enorm belangrijk, wat zich vertaalt in glijdende werkuren en flexwerk.

  Ook thuiswerk behoort tot de mogelijkheden. Verder bieden we je een heel pakket aan extralegale voordelen : maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, extra verlofdagen (vrij te kiezen), kortingen via benefits work (zeer uiteenlopende kortingen bij privé-aankopen), ecocheques, Ons Flex Income Plan laat toe om jouw loon af te stemmen op jouw privé- en professionele situatie.

  We hechten belang aan duurzaamheid, en kiezen daarom voor kantoren die makkelijk bereikbaar zijn met openbaar vervoer. Onze mobiliteitsvoordelen moedigen je aan om de auto te laten staan : terugbetaling openbaar vervoer, fietsvergoeding, Cambio, Je kan via Arcadis zelfs een (elektrische) fiets leasen aan een voordelig tarief!

  Locatie

  Gent OF Antwerpen OF Brussel

  Contactpersoon

  Ingrid Verbruggen T : (0) 479 929 598

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier