Consultant Milieu Effecten Rapportage
ARCADIS Belgium nv
Hasselt, Limburg, Belgium
5 dagen geleden

Previous job Next job JOB DESCRIPTION

Bij Arcadis willen we mensen aantrekken die onze passie delen en die willen bijdragen aan onze missie om de levenskwaliteit te verbeteren.

We bieden je de mogelijkheid om jouw wereld en de wereld rondom jou te transformeren. Dit blijkt uit wat we realiseren voor onze klanten, maar ook uit de kansen die we voor onze mensen scheppen.

Daarnaast zijn er onze vele initiatieven die pleiten voor gelijkheid en inclusie en de vele initiatieven om de samenleving te verbeteren.

Een Arcadiaan bekijkt de dingen graag vanuit verschillende perspectieven, geeft om de duurzaamheid van onze planeet en durft de toekomst vorm te geven.

Een van onze kernwaarden is people first’. Je krijgt de kans om je carrière in eigen handen te nemen. Je werkt aan uiteenlopende projecten die een verschil maken in het leven van mensen.

Je krijgt de ruimte om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen waarbij je wordt aangemoedigd om vanuit een groeimindset een flexibele carrière uit te bouwen die voor jou werkt.

Ondersteund door onze stichting Lovinklaan, investeren we voor de lange termijn in jou zodat jij jouw volledige potentieel bereikt.

Welke uitdaging ga jij aan?

Wil je samenwerken met experts uit onze verschillende afdelingen om onze klanten te helpen bij de realisatie van een duurzame exploitatie (strategisch milieu en veiligheidsadvies).

En heb jij daarbij vooral oog voor de impact op de omgeving en de natuur? Of zie je het eerder in advisering in hun transitie naar duurzame energie?

Dan is deze job op jouw lijf geschreven !

Als ervaren milieuconsultant in ons Environmental Consultancy Team coördineer je milieugerelateerde projecten zoals MER trajecten, complexe vergunningsaanvragen etc Samen met je team volg je de verschillende fases van het project op, waarbij je sommige zaken zelf opneemt, terwijl je voor andere zaken een beroep doet op de experts of junior engineers uit je team.

 • haalbaarheidsstudie en risico-analyse in het kader van duurzame energie projecten
 • screening van de site in samenwerking met een topograaf
 • natuurstudie
 • effectenstudies
 • vergunningsaanvraag
 • coördinatie van tekenaars
 • Afhankelijk van je ervaring, kan je betrokken zijn vanaf de tender fase, en sta je ook in voor het financieel beheer en de planning van de projecten.

  Je fungeert als spilfiguur en aanspreekpunt voor je eigen team, en voor de klant.

  Ons Environmental Consultancy team onderzoekt diverse milieuvraagstukken, waarbij we in het bijzonder de effecten van plannen en projecten op biotische (water, bodem) en abiotische (lucht, geluid, mens-gezondheid) aspecten onderzoeken.

  Daarnaast leveren we beleidsondersteunend werk op het vlak van milieueffectrapportage en milieu onderzoek , dit zowel voor openbare opdrachtgevers als privé klanten.

  Dankzij de grote diversiteit in onze projecten, kunnen we steeds rekening houden met jouw expertise maar ook met jouw verwachtingen en interesses.

  Heb je zin om je expertise uit te breiden of niet te verdiepen? Ook voor onze ervaren collega's ondersteunen we een boeiend groei-traject !

  Wat heb jij in je mars?

 • Je hebt vanuit je opleiding affiniteit met milieu en hebt minstens een 3-tal jaar ervaring in milieuconsultancy en MER.
 • Een erkenning als MER deskundige is een sterke troef.
 • Je kan heldere en volledige rapporten schrijven en bent vertrouwd met courante MS Office-toepassingen.
 • Nederlands is de belangrijkste taal voor deze functie, daarnaast gebruik je vlot het Frans en Engels.
 • Je bent een conceptueel denker, met een sterke aanleg voor probleemanalyse.
 • Waarom voor Arcadis kiezen?

  Onze activiteiten bij Arcadis hebben een directe impact op het leven van mensen en de planeet. We maken het wonen, werken en leven in steden veiliger, duurzamer en veerkrachtiger.

  Samen met onze klanten creëren we zo een duurzame toekomst.

  We bedenken steeds nieuwe manieren die een positieve impact hebben en betere ervaringen creëren voor mensen : data gedreven en digitale oplossingen zijn onlosmakelijk deel van het Arcadis-DNA.

  Door de samenwerking met onze klanten en door het gebruik van technieken zoals design thinking, doorgronden we de meest uiteenlopende uitdagingen.

  Als wereldwijd bedrijf ondersteunen we vijf duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN zodat al onze projecten een betere en duurzamere toekomst garanderen voor iedereen.

  Naast hetgeen wat we realiseren voor onze klanten, ondersteunen we ook de lokale gemeenschappen waarin we actief zijn, zodat we de positieve impact op de samenleving vergroten.

  We meten en bestuderen niet-financiële informatie om zakelijke beslissingen te nemen en om onze eigen milieu-impact te verminderen.

  Tegen 2030 wil Arcadis wereldwijd volledig CO2-neutraal zijn.

  Onze inzet voor gelijkheid, diversiteit, inclusie

  We willen dat je elke dag je beste zelf kunt zijn. Gelijkheid en inclusie nemen we heel serieus en we houden onszelf verantwoordelijk voor onze acties.

  Het is onze ambitie om een betrokken, sterke en goede werkgever te zijn en een fijne werkplek te bieden voor iedereen.

  LI-AV1

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier