Expert Informatieveiligheid (DMOW) via Vlaanderen connect.
Vlaanderen connect.
BRUSSEL, BE
5 dagen geleden
source : VDAB

Functieomschrijving

Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) doet Vlaanderen bewegen : langs de weg, over het water en door de lucht.

In het kader van het strategisch plan van de Vlaamse overheid dient elke entiteit de rol van informatieveiligheidsspecialist in te vullen.

Daarom zoekt het Departement MOW een Expert Informatieveiligheid .

De functie van Expert Informatieveiligheid situeert zich binnen de Stafdienst van het departement.De afdeling kent vijf teams : het team Ondersteuning en Coördinatie, het team Communicatie, het team Kennis en Organisatiebeheersing, het team EU & Internationaal en het team Administratieve Ondersteuning.

Jij maakt deel uit van het team Kennis en Organisatiebeheersing . Daar werk je samen met een tiental beslagen collega's, elk met hun eigen kennis- en expertisedomeinen.

Het team bestaat uit 2 subteams. Het subteam Kennis , waarin jij terecht komt, richt zich op informatiebeheer, data ethiek, regulering en compliance, gegevensbescherming en informatieveiligheid.

Het subteam Organisatie stimuleert en faciliteert onder meer de verbetering van de interne werking van het departement op vlak van doelstellingen, proces- en risicomanagement, organisatiestructuur- en cultuur, project- en portfoliomanagement.

Spreekt boeiend en afwisselend werk je aan, dan kun je bij het Departement Mobiliteit en Openbare Werken terecht voor unieke projecten en kun je mee je stempel drukken op het beleid.

Doel

Als Expert Informatieveiligheid ben je het aanspreekpunt van het Departement MOW en externe audits over informatieveiligheid.

Je bouwt het informatieveiligheidsbeleid uit binnen de organisatie en houdt daarbij rekening met het informatieclassificatieraamwerk van de Vlaamse overheid dat gebaseerd is op de ISO27K-normen.

Verder verzeker en controleer je dat informatieveiligheidsbeleid op het gebied van vertrouwelijkheid, beschikbaarheid, integriteit, onbetwistbaarheid en toerekenbaarheid van gegevens.

En coördineer je dat informatieveiligheidsbeleid naar informatieveiligheidsplannen die je in de uitvoering controleert. Daarnaast sta je in voor de volgende zaken :

 • Je rapporteert aan de secretarisgeneraal van het Departement MOW over het gevoerde informatieveiligheidsbeleid. Hier hou je rekening met informatiebeveiliging, de voortgang van de implementatie van nieuwe maatregelen, opgetreden incidenten, ondernomen acties, resultaten van onderzoeken en controles.
 • Je adviseert de directie en medewerkers, zowel op tactisch als strategisch niveau op het vlak van informatiebeveiliging en bent betrokken bij securityprojecten, waar je bedreigingen onderzoekt en meedenkt aan mogelijke oplossingen.
 • Je werkt nauw samen met de functionaris gegevensbescherming, de informatiebeheerder, het Enterprise Architecture Office, de ICT- en dataspecialisten van het Departement MOW en het Digital Security Office (DSO) dat binnenkort wordt opgericht.
 • Het DSO zal fungeren als tweede verdedigingslinie voor informatieveiligheid.

 • Je past de opgeleverde producten van het DSO toe binnen het Departement MOW
 • Je werkt de dienstverlening rond informatieveiligheid uit door o.a. behoeftes te capteren, ervoor te zorgen dan tools optimaal worden ingezet, procedures en instructies op te stellen, bewaking van de informatiebeveiliging op te zetten.
 • Je initieert interne audits op het vlak van informatieveiligheid en je voorziet duidelijke rapportages die inzicht geven aan het management omtrent het niveau van de informatiebeveiliging, hoe de risico’s beperkt worden.
 • Je bouwt kennis op en zorgt voor kennisdeling binnen de organisatie om het kennisniveau binnen de organisatie op peil te houden.
 • Wat we verwachten :

 • Je hebt ervaring in een gelijkaardige functie.
 • Je hebt kennis en / of noties van de volgende gebieden op IT-vlak : Business intelligence & data management, IT Strategie, Security and Risk Management, Program and Project Management, Architecture Management, ICT-Infrastructuur (zowel on premise als cloud), Application Development and Management, Sourcing Management en Vendor Management.
 • Je bent analytisch ingesteld, proactief, praktijkgericht, sociaalvaardig, communicatief, creatief en tevens in staat om vooropgestelde ideeën schriftelijk op een gestructureerde, duidelijke wijze weer te geven.
 • Verder kan je zelfstandig en georganiseerd werken.

 • Je hebt een uitstekende kennis van het Nederlands, zowel gesproken als geschreven.
 • Volgende zaken beschouwen we als een pluspunt :

 • Je hebt ervaring in een relevante sector.
 • Je hebt een certificaat mbt ISO27K of cybersecurity.
 • Aanbod

  Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met :

 • een vast en variabel salaris op basis van prestaties
 • een mobiliteitsbudget
 • maaltijdcheques van 7 euro / dag (eigen bijdrage 1,09 euro / dag)
 • een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)
 • een groepsverzekering
 • mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief
 • Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk : een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11 / 07, 02 / 11 en 15 / 11).

  Verder zijn er flexibele werkuren en kan je thuiswerken.

  Ten slotte geniet je bij Vlaanderen connect nog van verschillende andere voordelen : je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn.

  Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers. Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier