Operations expert Financial Markets
AXA
ANTWERPEN, BELGIUM
5 dagen geleden

Als Operations Expert Financial Markets bij het Middle and Back Office-team van AXA Bank Belgium ben je verantwoordelijk voor de volgende hoofdactiviteiten met betrekking tot Money Market (MM), Capital Market (CM) en Collateral Management :

 • Je fungeert als eerstelijnscontrole en zorgt ervoor dat de transacties en gebeurtenissen in de levenscyclus overeenstemmen met de transacties die op de markt worden ondernomen;
 • dit doe je door alle bevestigingen van de tegenpartijen te controleren. Je zorgt ervoor dat de documentatie en / of berichten voor de bevestiging van transacties snel naar de tegenpartij worden gestuurd.

 • Je beheert de nostro activiteiten van de bank en haar filialen en neemt de verschillen in het dagelijkse afstemmingsproces onder de loep.
 • Je zorgt voor het beheer en uitgifte van alle contante betalingen (intern en extern in alle valuta) met betrekking tot de transacties en lopende posities doorheen het leven van de positie voor AXA Bank Belgium.
 • Je beheert alle gebeurtenissen in de levenscyclus voor de Money Market- en Capital Market-activiteiten, zowel standaard- als niet-standaardactiviteiten, inclusief het tijdig indienen van de relevante belastingsdocumenten.
 • Je beheert de berekening en keurt vervolgens de factuurbetaling goed voor alle verschuldigde en te betalen commissies in het kader van beleggingsactiviteiten.
 • Je beheert en controleert de betaling en ontvangst van coupons en maturiteiten (gedeeltelijk of volledig) met betrekking tot Capital Market-instrumenten en zorgt voor de snelle ontvangst of betaling van alle contanten.
 • Je beheert op passende wijze de claims in verband met laattijdige betalingen van ontvangen contante betalingen of de claims voor laattijdige betalingen.
 • Je zorgt voor het beheer en het aanmaken van alle statische gegevens (aanmaken van derden, aanmaken van nieuwe instrumenten, beheer en bijwerking van informatie) die vereist zijn voor de ondersteuning van standaardverrichtingen (adressen, contactgegevens, betaalinstructies, voorkeuren voor het aanmaken van documenten, Bloomberg Ticker-referenties).
 • Je onderhandelt over en controleert alle marktcontracten (in samenwerking met het departement Legal van ABB), zowel standaard als niet-standaard.
 • Je beheert alle beschikkingen van de zakelijke zekerheden en staat in voor het proactieve beheer van de zekerhedenpositie met de tegenpartijen op de markt en de clearing houses.
 • Je zorgt voor afstemming van de transacties en de blootstelling die voortvloeien uit open posities die leiden tot zekerheidsposities die worden aangehouden bij of door markttegenpartijen en clearing houses.
 • Je hebt een master in economische wetenschappen (of je bent gelijkwaardig door ervaring) en een goede kennis van finance.

  Je hebt een operationele basiskennis van de money market, kennis over de instrumenten van de capital market of collateral management is noodzakelijk om deze functie uit te oefenen.

 • Je sterkste competenties zijn kritisch denken, het oplossen van problemen en je analytische vaardigheden.Doordat je met korte deadlines werkt, blijf je bij de pinken;
 • jouw werk heeft niet te lijden onder de strakke deadlines. Je legt flexibiliteit aan de dag en kunt je aanpassen aan de prioriteiten van het moment.

  Je haalt energie uit je werk in een voortdurend veranderende omgeving.

  Tot slot verwachten we een vlotte kennis van het Engels en ook kennis van het Nederlands en / of Frans zo dat je vlot kunt communiceren met je stakeholders en collega's.

  De AXA Group is wereldleider in verzekeringen en vermogensbeheer. We beschermen en adviseren onze klanten bij elke stap in hun leven, door hen producten en diensten te bieden die tegemoetkomen aan hun behoeften op het vlak van verzekering, persoonlijke bescherming, sparen en vermogensbeheer.

  AXA is het meest toonaangevende verzekeringsmerk wereldwijd met meer dan 100 miljoen klanten. We transformeren van uitbetaler naar partner voor onze klant, met een sterke focus op risicopreventie.

  Our mission? Empower people to live a better life.

  Onze waarden? Customer First, Moed, Integriteit en One AXA.

  AXA Bank is in België een sterke financiële speler met een eenvoudig en transparant aanbod voor particulieren en zelfstandige ondernemers.

  AXA Bank werd reeds vijf jaar op rij beloond met verschillende Bank Awards dankzij het enorme vertrouwen dat onze klanten in onze bank stellen.

  Eind 2020 wonnen we de Bank Award voor Beste Agentennetwerk enin 2019 de Awards voor Bank van het Jaar en Beste Agentennetwerk .

  Een duidelijk bewijs dat de combinatie van eenvoudige producten, toegankelijke online tools en de vertrouwde gezichten van meer dan 470 lokaal verankerde zelfstandige agenten wel degelijk werkt.

  AXA Bank bekleedt de vijfde plaats in de markt van Belgische woonkredieten. Ook beleggers vinden hun gading bij de bank, die sterk inzet op persoonlijk beleggingsadvies.

  Bij AXA Bank kom je terecht in een onderneming op mensenmaat . In het hoofdkantoor in Berchem (Antwerpen), dat vlot bereikbaar is via het openbaar vervoer, werken ongeveer 850 medewerkers.

  Benieuwd naar onze FAST cultuur en onze nieuwe manier van werken? Lees er meer over op axabank.be / jobs. Wie weet mogen we ook jou binnenkort welkom heten!

  Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor AXA. Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten die het verschil maken.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier