Functional Data Analyst
Source Technology
Belgium
2 dagen geleden
source : Experteer

About this rolePosted on5th November 2020Location Belgium - Antwerp Salary Up to GBP0.00 per annum Type Freelance Sector data-analytics-jobs SpecialismRolesReference BBBH14478 1604568365 Start dateManaging this roleDescriptionFunctie : Data Analyst SAS Locatie : Remote + onsite in AntwerpenStart datum : 16.

 • 11.2020Duurtijd : 31.12.2021Optie op verlenging : JATaal : NederlandsDevice : bring your own device Onze klant is werkzaam aan de uitbouw van hun enterprise data warehouse dat data uit diverse bronnen samenbrengt;
 • fundamentele onderwerpen hierbij zijn data governance, privacy by design en data lineage. Dit centrale enterprise DWH stelt de business in staat om overall rapporteringen en analyses te maken, met een one truth reporting principe.

  Het enterprise DWH wordt opgeboud rond het SAS DDS model en bestaat uit data uit diverse bronnen zoals een Microsoft SQL Database alsook SAS en DB2.

  Om dit project in goede banen te leiden, kan jij het team versterken als data analist en volgende taken en verantwoordelijkheden op je nemen : Samenwerken met de Business alsook Applicatiebeheerders om te begrijpen welke informatie in de bronsystemen aanwezig is en hoe deze gemodelleerd isMappen van data uit verschillende technische systemen (Mainframe, Talk, GraphTalk AIA, ) naar het uniforme datamodel gebruikt door het datawarehouse, kennis van SQL is hierbij een mustHarmoniseren van codes over de verschillende systemen heenTransformaties definiëren om van bronsysteem naar het target datamodel te gaan, zodat deze vervolgens door het development team naar ETLs vertaald kunnen wordenDocumenteren van de betekenis van de data (business definitions)Ondersteuning & input bieden bij het modelleren van het SAS DDS modelErvaring die jij meebrengt : SQLSAS DISAS EG en Erwin zijn een plusErvaring in de verzekeringssector of als actuaris is ook een grote plusInteresse?

  meer weten? neem conntact op met Sanne Wouters van Source Technology

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier