Technieker Bus Gevorderd - Mechelen
De Lijn
Antwerpen, Leuven, Vilvoorde - Zaventem, Aarschot, Antwerpen, België
2 dagen geleden
source : Jobat

We zorgen allemaal samen voor vooruitgang. Zo blijven we in beweging. Morgen. Overmorgen. En ook de dag erna. Daar hebben we jou zeker bij nodig.

Als gevorderde technieker sleutel je aan onze autobussen én aan de mobiliteit in Vlaanderen.

De weg van a naar b ziet er voor jou zo uit

De Lijn is 399 trams en 2100 bussen, 37.000 eindhaltes en 201 miljoen afgelegde kilometers. We zijn altijd in beweging, dankzij de meer dan 7.

500 medewerkers die elke dag weer klaarstaan. Daar draag jij aan bij : als gevorderde technieker ben je als het ware de gaspedaal.

Je bent verantwoordelijk voor het herstellen en het onderhouden van onze bussen en je voert complexe diagnoses uit. Onze bussen moeten immers altijd blijven rijden.

Wat maakt het zo fijn om aan je werkdag te beginnen?

Je maakt deel uit van het team Techniek Bus Oost en bent, samen met zo’n 10-tal collega’s, werkzaam binnen het OC Mechelen.

Planning en structuur bepalen onze dag, de verscheidenheid aan werkzaamheden maken de dag boeiend. Zo kun je het ene moment bezig zijn met gespecialiseerde herstellingen aan bv.

de motoren of versnellingsbakken. Het andere moment verzorg je het preventief onderhoud aan onze voertuigen en werk je ook aan de elektrische componenten van onze bussen.

Verder sta je mee in voor het opzoeken van defecten en het stellen van diagnoses om zo mee kwalitatief reizigersvervoer te waarborgen.

Hoe is dat : werken bij De Lijn?

Een goede bedrijfscultuur zorgt ervoor dat we graag komen werken en samen bergen kunnen verzetten. Onze cultuur bestaat uit 5 DOE-woorden : bespreek, vereenvoudig, vertrouw, durf en engageer.

Door deze woorden toe te passen in de praktijk geef je elke dag weer het beste van jezelf en draag je jouw steentje bij aan de vooruitgang van De Lijn én de tevredenheid van de reiziger.

Vanaf de eerste werkdag nemen we jou mee in ons verhaal : jij brengt de nodige basiskennis mee, wij voorzien een on-the-job-training. Gewoon DOEN dus!

Techniek staat echter nooit stil. Daarom zorgen we ook tijdens jouw loopbaan voor de juiste opleidingen zodat jij altijd op de hoogte blijft van de laatste evoluties.

De Lijn is immers ook jouw lijn. Onze organisatie is er vóór jou en dóór jou.

Werken bij De Lijn is een goede leerschool. Zo kun jij je steeds specialiseren binnen de functie zelf. Is techniek én mechanica je dada?

We hebben mensen zoals jij nodig : mensen die een hart hebben voor techniek en willen bijdragen aan een leefbaar en bereikbaar Vlaanderen.

Je steekt je handen uit de mouwen, bent resultaatgericht en gaat bedachtzaam en nauwkeurig te werk zodat we zo kostenbewust, veilig en duurzaam mogelijk werken.

Je hebt oog voor detail. Omdat je leergierig bent, sta je altijd open voor nieuwe technieken.

Daarnaast kan je goed plannen, rapporteren en indien nodig ook coördineren. Je stelt je dynamisch en flexibel op in tijden van piekbelasting.

Bovendien ben je in staat om anderen op te leiden en je vakkennis door te geven.

Je bent niet bang om in een elektrische omgeving te werken en hebt ook geen hoogtevrees.

Tot slot ben je ook een echte teamplayer.

Wat maakt van jou een expert?

 • Een diploma TSO autotechnieken / Elektriciteit of gelijkwaardig door ervaring
 • Een solide basiskennis automechanica
 • Kennis van elektriciteit
 • Basiskennis diagnoses stellen
 • Een rijbewijs B hebben (of mogelijkheid dit te behalen op korte termijn) en bereid zijn om op korte termijn een rijbewijs C en / of D te behalen
 • Een goede kennis van de Nederlandse taal Voordelen om van te genieten
 • Een job die ook morgen en overmorgen belangrijk blijft
 • Een aantrekkelijk maandsalaris, in verhouding tot je diploma en competenties
 • Extralegale voordelen zoals een interessant pensioenplan, hospitalisatieverzekering, ongevallenverzekering, maaltijdcheques, eindejaarspremie, abonnement voor jou en jouw gezin voor het hele bus-, tram- en metronetwerk in België, gratis thuisopvang voor zieke kinderen,
 • Voordelige acties met verschillende culturele en commerciële partners, zoals vakantiehuizen, programma’s om privé computers aan te kopen en groepsaankopen
 • 20 wettelijke verlofdagen, 4 conventionele verlofdagen, 1,5 dag ARAB verlof en recuperatiedagen. Een extra anciënniteitsdag na 3 jaar dienst, 2 dagen na 5 jaar dienst, daarna per 5 jaar een bijkomende dag met een max van 7 dagen.
 • Professioneel meegroeien met een bedrijf dat een belangrijke partner is in het maatschappelijk mobiliteitsdebat.
 • Deel uitmaken van De Lijn? Solliciteer vandaag nog en zet samen met ons Vlaanderen in beweging.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier