Verantwoordelijke kinderopvang
agilitas
Gent
4 dagen geleden

Jouw taken

Met veel enthousiasme leid en coördineer jij de dagelijkse werking van een kinderdagverblijf, peutertuin of één of meerdere stedelijke initiatieven voor buitenschoolse opvang (stibo).

Met een team van kinderbegeleiders en huishoudhulpen bied je dagelijks opvang die tegemoet komt aan de wensen en behoeften van de kinderen, ouders én Kind en Gezin.

Pedagogische opdrachten lopen als een rode draad doorheen je takenpakket. Je verankert de pedagogische visie van de Stad Gent in de werking van de voorziening.

Je houdt voor elk kind een dossier bij, volgt hun ontwikkeling op en bespreekt relevante zaken met ouders en kinderbegeleiders.

Je coacht en ondersteunt jouw medewerkers in de dagelijkse begeleiding van de kinderen. Tijdens piekmomenten sta je met veel plezier mee in voor de verzorging en opvang .

Vanuit je expertise stimuleer je de kinderbegeleiders om creatief en op een pedagogisch verantwoorde manier met de kinderen om te gaan.

Je voorziet met hen een passend activiteitenaanbod .

Je bent vlot in omgang en bent het aanspreekpunt voor ouders. Met een professionele en dynamische houding sta je in voor intakegesprekken, informatie-

uitwisseling en ouderavonden . Het huishoudelijk reglement, vragen en eventuele klachten volg je nauwkeurig op.

Ga wild met je logistieke vaardigheden. Je beheert het budget , zorgt voor de nodige aankopen en ziet toe op een vlot verloop van de huishoudelijke activiteiten.

Je voorziet een goede hygiëne en veilige omgeving. Je voert met andere woorden het logistiek beleid zonder problemen.

Administratieve taken voer je nauwkeurig uit. Je werkt vlot met diverse softwarepakketten. Je staat onder meer in voor een optimale bezetting volgens het opnamebeleid en volgt aanwezigheden en betalingen nauwgezet op.

Samenwerken met interne en externe partners geeft je energie. Je bouwt een netwerk uit waarin info-deling, projectwerking en vergroten van expertise in het werkveld, centraal staan.

Je onderhoudt goede contacten met de scholen die aan het stibo aanpalen, om onder meer probleemsituaties te signaleren.

Je profiel

Je beschikt over een diploma conform de richtlijnen van Kind & Gezin :

o Een bachelordiploma van een van de volgende studierichtingen uit de studiegebieden Onderwijs, Sociaal-Agogisch Werk en Gezondheidszorg :

 • Pedagogie van het Jonge Kind.- Kleuteronderwijs, Lager of Secundair Onderwijs.- Gezinswetenschappen.- Maatschappelijke Veiligheid.
 • Orthopedagogie.- Sociaal Werk (alle afstudeerrichtingen : kunst- en cultuurbemiddeling, maatschappelijk werk, maatschappelijke advisering, personeelswerk, sociaal-
 • cultureel werk, sociaal-juridische dienstverlening, syndicaal werk).- Sociale Readaptatiewetenschappen.- Toegepaste Psychologie.- Verpleegkunde.

  o Een bachelor- of masterdiploma van een studierichting van het studiegebied Psychologie en Pedagogische Wetenschappen.

  o Een bachelordiploma gecombineerd met het diploma van leraar (behaald na het volgen van de specifieke lerarenopleiding).

  o Een masterdiploma gecombineerd met een diploma van leraar behaald vanaf het schooljaar 2007-2008 .

  o Een eindstudiebewijs van de postgraduaatopleiding 'Leidinggevende in Kinderopvang', georganiseerd door de Arteveldehogeschool van Gent (uitgereikt t.e.m. 31 / 08 / 2011).

  o Een getuigschrift van de postgraduaatopleiding 'Verantwoordelijke in Kinderopvang', georganiseerd door de Karel de Grote-

  Hogeschool van Antwerpen (uitgereikt t.e.m. 1 / 10 / 2015).

  o Een diploma hieraan gelijkgesteld.

  Wat bieden wij jou?

 • Een snelle opstart.-Interimwerk.- Voltijds of deeltijds (80%) werk.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier