Programmamanager
De Lijn
Mechelen, Antwerpen, BE
3 dagen geleden
source : Jobat

Functieomschrijving

Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse coördinatie van je programma en haar onderliggende projecten die voor De Lijn van strategisch belang zijn.

Dit om onze positie van aanbieder van duurzame mobiliteit te verstevigen en verbeteren.

Jouw rol is het overzicht bewaren, zodat het programma haar beoogde resultaat bereikt. Je zet hierbij sterk in op plannen en checken.

Je kent je stakeholders en weet ze te bedienen en bij elkaar te houden. Je hebt een helicopterview en verliest toch het detail niet uit het oog.

Daarnaast stuur en coach je projectmanagers en andere projectmedewerkers aan die binnen het programma werkzaam zijn. Maar ook de aansturing en opvolging van de externe leveranciers en opdrachtnemers valt onder jouw beheer.

Het eindresultaat verlies je niet uit het oog en dus weet je de verschillende domeinen en business units hiertoe op elkaar af te stemmen.

Jij zorgt ervoor dat de samenwerking vlot verloopt en mogelijke issues weet je tijdig te ontdekken en op te lossen. Je krijgt hierbij natuurlijk ondersteuning, maar jij bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van de noodzakelijke elementen van programmabeheer (planning, risicomanagement, stakeholdermanagement, communicatie, rapportering, budgetbeheer, enz.).

Je komt in aanraking met verschillende afdelingen van De Lijn. Je rapporteert aan de manager Project- & Portfoliobureau en in de context van het programma aan de programma eigenaar en de stuurgroep.

Je eerste uitdaging is het programma Dagelijkse Operaties en Exploitatie (DOE) waarbij je de verantwoordelijkheid neemt over de implementatie en optimalisatie van de tooling (Hastus) die de planningscyclus voor ons openbaar vervoer ondersteunt.

Je bouwt het planningssysteem uit met de nodige integraties, stemt processen op elkaar af en creëert draagvlak.

Jij fungeert als tussenpersoon tussen de business en het programma. Voor deze functie doe je dan ook een beroep op je diplomatie, tact en communicatieve vaardigheden.

Je weet hoe je moet enthousiasmeren en je denkt in oplossingen.

Wij zoeken een Programmamanager met bewezen ervaring (minstens 5 jaar) in het succesvol beheren van grote programma’s / projecten, met sterke people skills en focus op het doel.

Om deze functie in te vullen moet je beschikken over een masterdiploma of ben je gelijkwaardig door ervaring.

Daarnaast :

 • Heb je ervaring in project management governance en bij voorkeur kan je dit aantonen door een certificatie (PRINCE2®, PMBOK® of soortgelijk).
 • Ben je een teamplayer en heb je relevante werkervaring met het aansturen van een team.
 • Ben je organisatorisch sterk en kan je een overzicht bewaren.
 • Houd je van de gezonde druk om met deadlines te werken.
 • Bij voorkeur heb je kennis van MS Project en Clarity. Kennis van Hastus is een pluspunt eveneens als ervaring in de transportsector.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier