Technieker Tram (onderhoudscentra) - Antwerpen
De Lijn
Antwerpen, Antwerpen, België
6 dagen geleden
source : Jobat

We zorgen allemaal samen voor vooruitgang. Zo blijven we in beweging. Morgen. Overmorgen. En ook de dag erna. Daar hebben we jou zeker bij nodig.

Als technicus tram sleutel je aan Antwerpse tramvoertuigen én aan de mobiliteit in Vlaanderen.

De weg van a naar b ziet er voor jou zo uit

De Lijn is 399 trams, 37.000 eindhaltes en 207 miljoen afgelegde kilometers. We zijn altijd in beweging, dankzij de meer dan 7.

500 medewerkers die elke dag weer klaarstaan. Daar draag jij aan bij : als technicus tram ben je als het ware de gaspedaal.

Je bent verantwoordelijk voor het kilometer gebonden onderhoud van onze trams en je voert 1ste lijns herstellingen uit. Onze trams moeten immers altijd blijven rijden.

Wat maakt het zo fijn om aan je werkdag te beginnen?

Je maakt deel uit van een team tram technici en bent, samen met zo’n 20-tal collega’s, werkzaam binnen één van onze drie onderhoudscentra te Hoboken, Noorderlaan Antwerpen (PAL) of Deurne.

Planning en structuur bepalen onze dag, de verscheidenheid aan werkzaamheden maken de dag boeiend. Zo kun je het ene moment bezig zijn met het ontvangen en rijklaar maken van de voertuigen.

Het andere moment verzorg je het preventieve onderhoud en de herstellingen. Verder sta je mee in voor de depannage- en interventiewerkzaamheden aan de voertuigen in the field om zo mee het tramnet vrij te houden en zo mee kwalitatief reizigersvervoer te waarborgen.

Is techniek én technologie je dada?

We hebben mensen zoals jij nodig : mensen die een hart hebben voor techniek en willen bijdragen aan een leefbaar en bereikbaar Vlaanderen.

Je steekt je handen uit de mouwen, bent resultaatgericht en gaat bedachtzaam en nauwkeurig te werk zodat we zo kostenbewust, veilig en duurzaam mogelijk werken.

Je hebt oog voor detail. Omdat je leergierig bent, sta je altijd open voor nieuwe technieken.

Wat maakt van jou een expert?

 • Een diploma elektromechanica of (industriële) elektriciteit of gelijkwaardig door ervaring
 • Een solide basiskennis mechanica en elektriciteit
 • Problemen (elektrisch) vlot kunnen detecteren en oplossen
 • Bereidheid om in een ploegensysteem te werken
 • Een rijbewijs B hebben en bereid zijn om op korte termijn een rijbewijs C te behalen
 • Een goede kennis van de Nederlandse taal Hoe is dat : werken bij De Lijn?
 • Techniek staat nooit stil. Daarom zorgen we voor de juiste opleidingen zodat jij altijd op de hoogte blijft van de laatste evoluties.

  De Lijn is immers ook jouw lijn. Onze organisatie is er vóór jou en dóór jou. Werken bij De Lijn is een goede leerschool.

  Zo kun jij je steeds specialiseren binnen de functie zelf.

  Voordelen om van te genieten

 • Een job die ook morgen en overmorgen belangrijk blijft
 • Een aantrekkelijk maandsalaris, in verhouding tot je diploma en competenties
 • Extralegale voordelen zoals een interessant pensioenplan, hospitalisatieverzekering, ongevallenverzekering, maaltijdcheques, abonnement voor het hele bus-, tram- en metronetwerk en nog veel meer
 • Voordelige acties met verschillende culturele en commerciële partners, zoals vakantiehuizen, programma’s om privé computers aan te kopen en groepsaankopen
 • 20 wettelijke verlofdagen, 4 conventionele verlofdagen, 1,5 dag ARAB verlof en recuperatiedagen. Een extra anciënniteitsdag na 3 jaar dienst, 2 dagen na 5 jaar dienst, daarna per 5 jaar een bijkomende dag met een max van 7 dagen.
 • Deel uitmaken van De Lijn? Solliciteer vandaag nog en zet samen met ons Vlaanderen in beweging.

  Solliciteren

  Voor functiegerelateerde vragen kun je contact opnemen met Danny Wesenbeek (danny.wesenbeek delijn.be), voor meer informatie over het sollicitatieproces met Kim van Boxlaer (0470 22 19 87 of kim.vanboxlaer delijn.be).

  Kom je in aanmerking? Bereid je alvast voor op jouw sollicitatie : onze selectieprocedure bestaat uit een technische test en een selectiegesprek met de leidinggevende en HR.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier