Account Manager HVAC
UNIQUE OFFICE
HERENTALS
2 dagen geleden
source : VDAB

Functieomschrijving

Als sales & marketing bedrijf in de HVAC zetten onze klant vol in op innovatie. Naast de vertegenwoordiging van enkele grote merken zijn ze volop in groei en staan ze klaar om nieuwe producten op de markt te lanceren.

Om dit te realiseren zijn we op zoek naar iemand waar sales in de genen zit en die overloopt van motivatie!

Als SALES kom je terecht in een team waar jij verantwoordelijk wordt voor jouw regio en jouw productencategorie . Binnen deze categorie zitten onder andere : ventilatiesystemen, de allernieuwste luchtreinigingstechniek en andere technische producten die door loodgieters / installateurs geplaatst worden.

Je bekijkt voor elk van jouw producten wat de beste sales approach is en werkt een sales plan uit. Zo ga je als een doorwinterde hunter op zoek naar nieuwe marktsegmenten, potentiële klanten en verkoop opportuniteiten.

Tegelijkertijd onderhoud je een goede klantenopvolging . Je ondersteunt hen met je kennis en voelt aan waar de noden liggen, om zo de juiste oplossingen te kunnen aanbieden.

Niet gevreesd, je staat er niet alleen voor. Je wordt namelijk gebackuped door een bende toffe collega’s van de interne commerciële dienst! Met veel plezier werken zij mee de goede klantenrelatie door snel offertes op te maken, marketingcampagnes op te zetten en de klanten / bestellingen / werven op te volgen.

Ook met je collega’s van de verkoop werk je nauw samen. Rapporteren doe je aan de salesmanager.

Profiel

Bij een uitdagende job, hoort vanzelfsprekend ook een sterk profiel. Als sales account aan de slag? Dan heb je echt veel in je mars! Herken je jezelf in de volgende eigenschappen, dan kijken wij alvast uit naar een eerste kennismaking :

Eat Sleep Sales Repeat is je lijfspreuk

 • Een bachelor diploma of een minimum van 5 jaar ervaring in een B2B sales functie
 • Resultaat gedreven
 • Zelfstandig en kan zich goed organiseren
 • Fast learner
 • Technische affiniteit. Ervaring in ventilatie, verwarming of koeling is daarboven een plus
 • Computervaardig (MS office, CRM)
 • Teamplayer
 • NL / FR / EN
 • Jobgerelateerde competenties

 • Een bijdrage leveren aan de commerciële en marketingstrategie van de onderneming
 • Het plan voor klantenwerving ontwerpen en de klantbezoeken plannen
 • Commerciële acties uitvoeren tijdens evenementen
 • De bestelling (beschikbaarheid van producten, leveringstermijn, behandeling van klachten, ...) en de klanten (getrouwheidsacties, tevredenheidsenquêtes, aanmaningen, ...) opvolgen
 • Het commerciële voorstel uitwerken
 • Samen met de klant de voorwaarden van de verkoopovereenkomst of de prijsraming overeenkomen

 • De klantenwerving administratief opvolgen en het team informeren
 • Producten presenteren of demonstreren bij de klant en advies geven
 • De gegevens over de activiteiten van de dienst of de organisatie opvolgen en analyseren
 • Een vooruitgangstraject voorstellen

  Aanbod

  Een uitdagende en afwisselende job in een bruisend en dynamisch bedrijf dat zich volop aan het vernieuwen is! Als firma trekken ze volop de kaart van de innovatie en zijn ze voortdurend op zoek naar de laatste nieuwe trends.

  Deze trachten we te vertalen naar interessante vertegenwoordigingen. Voor elk van onze producten werken ze (samen met jou?

  een sales en marketingstrategie uit en zetten ze ambitieuze targets. De klant hoopt samen met jou en de ervaring die je meeneemt te kunnen schrijven aan een succesverhaal van lange duur, alsook een leuke, vriendschappelijke samenwerking.

  Ze zijn een echte Belgische KMO en hechten veel belang aan het feit dat jij je goed voelt binnen de organisatie.

  Een uitgebreide technische & commerciële opleiding(en), een competitief salarispakket, inclusief wagen, tankkaart, gsm + abonnement, netto dagvergoedingen, maaltijdcheques, groepsverzekering én de leukste collega’s van het land, horen daar allemaal bij!

  Daarboven zijn ze in volle transitie met de instap van een nieuwe generatie. In dit proces bepaal je mee de accenten en geef je vorm aan de afdeling SALES’ van de toekomst!

  Bedrijfsinfo

  Onze klant is een Belgisch familiebedrijf dat volop inzet op groei, vernieuwing en goed samenwerken. Ze zijn in volle transitie met een instap van een nieuwe generatie.

  In dit proces bepaal je mee de accenten en geef je vorm aan je afdeling van de toekomst! Ze zetten als firma volop in op innovatie en continue vernieuwing van het productportfolio.

  Op de internationale markt gaan ze op zoek naar de juiste nieuwe producten om in de Belgische en Luxemburgse markt te zetten.

  Deze aanpak zorgt ervoor dat de medewerkers steeds mee zijn met de nieuwste technologieën.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier