Business Consultant MES/MOMS - Manufacturing Center of Excellence
CGI
Landelijk
10 uur geleden

Position Description :

Ben jij net zo gepassioneerd over optimalisatie van manufacturing als wij? Ligt jouw expertise binnen manufacturing operations en industriële automatisering?

En heb jij al de nodige ervaring met MES requirement ontwikkeling en selectie? Wil jij met ons en onze klanten werken aan innovatieve projecten binnen het Manufacturing domein?

Wat ga je doen?

Als MES Business Consultant inventariseer je de Business en Manufacturing requirements van de klant en vertaalt deze naar een optimale systeem architectuur en roadmap.

Je bent in staat om op alle niveaus bij een opdrachtgever de juiste aansluiting te vinden en zo een brug te slaan tussen de doelstellingen van het hoofdkantoor, de doelstellingen van het fabrieksmanagement en de werkvoer.

Van een Business Consultant MES / MOMS wordt verwacht dat deze sterke communicatieve vaardigheden weet te combineren met goede markt kennis.

Aangetoonde ervaring in het initiëren en realiseren van business en IT oplossingen binnen de markt is een vereiste. Je draagt bij aan onze groei middels solution design, deelname aan sales en offerte trajecten, creëren van ingangen en business opportunities en (business) consultancy bij klanten.

Wat breng je mee?

Jij bent zelf startend en initiërend, een echte teamspeler en jij weet anderen gemakkelijk voor jouw ideeën te winnen. Jij hebt brede kennis, interesse en ervaring binnen het manufacturing domein. Daarnaast heb je :

 • Een afgeronde HBO / WO opleiding;
 • 5 - 10 jaar ervaring in de markt en gedegen kennis van business en IT oplossingen;
 • Diepgaande kennis van Manufacturing Operations Management (MOMS / MES) en IT oplossingen in dit domein;
 • Ervaring met MES selectie trajecten;
 • Ervaring met het hosten en organiseren van workshops;
 • Ervaring met het opstellen van user requirement specifications;
 • Je communiceert goed op directieniveau en op de werkvloer en weet de brug te slaan tussen deze niveaus in de organisatie;
 • De ideale kandidaat is gecertificeerd in ISA 95 en ISA 88 en heeft werkervaring met deze standaarden;
 • Het is een sterke pré als je algemene kennis hebt van een aantal MES-pakketten.
 • Waar kom je terecht?

  Je gaat als Business Consultant MES / MOMS werken voor het Manufacturing Center of Excellence. Ons CoE is gepassioneerd in het realiseren van sustainable manufacturing optimalisatie.

  Wij worden door onze klanten gezien als de partner en expert of choice voor het bereiken van hun strategische doelstellingen.

  Dit doen wij door het realiseren van veilige en duurzame oplossingen in het manufacturing domein. Als CoE zijn wij de gesprekspartner voor COO’s, Site managers, productiemanagers, IT / OT managers en continuous improvement managers maar ook van de werkvloer om samen succesvol te zijn.

  Als productiebedrijven in het huidige economische klimaat succesvol willen opereren, zullen ze hun bedrijfsvoering moeten transformeren.

  Bedrijven moeten zich ontwikkelen tot digitale ondernemingen. Onder het motto Produce smarter" richt het CoE zich op deze digitale transformatie.

  We helpen productiebedrijven bij het vertalen van hun ambitie en strategische doelstellingen naar concrete doelstellingen voor manufacturing afdelingen.

  We beschikken over specifieke IT modernisatie en innovatieve manufacturing-oplossingen gericht op duurzame en veilige bedrijfsgroei.

  Tegelijkertijd helpen we klanten zich te beschermen tegen cybersecurity aanvallen. Het liefst helpen wij onze manufacturing klanten van het begin tot het eind bij realiseren van verbeteringen.

  We analyseren verbeterpotentieel, we implementeren integreren, bouwen en onderhouden IT en OT oplossingen zoals MES systemen, IIOT oplossingen en advanced analytics.

  We helpen onze klanten met continue verbeterprogramma’s en wanneer de oplossingen zijn geïmplementeerd, helpen wij onze klanten met het realiseren van hun benefits middels continuous improvement projecten.

  We werken al meer dan 40 jaar voor grote internationale productiebedrijven in verschillende sectoren, waaronder chemicals, life sciences en food & feed.

  Ons aanbod?

  Een vaste baan en de mogelijkheid om aandeelhouder te worden en zo mee te delen in onze successen. Zo wordt werken bij CGI dubbel beloond.

  Via de CGI Academy de juiste trainingen te volgen, want jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk en staat bij ons voorop.

  Een plek in onze hechte community waar we samen met elkaar de verantwoordelijkheid van projecten dragen en klantverwachtingen overtreffen. Een rol in ons CGI verhaal.

  Are you ready to Be part of our story?

  Interesse?

  Solliciteer dan direct!

  Wil je eerst meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem dan contact op met Willem Jan de Graaff (Director Consulting Services) via (06) 2931 7641 of via

  Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met Seren Taylan (Recruitment Business Partner) via (088) 564 0000 of via

  Bezoek voor meer informatie over CGI :

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier