Security Incident Response Expert
Cegeka
Hasselt, België
4 dagen geleden

Wat houdt de job in?

Als Security Incident Response Expert in het Security Operations Center van Cegeka werk je vooral in de PROTECT, DETECT & RESPOND capabilities :

Je draait mee als security architect binnen het Security Operations Center van Cegeka, en meer bepaald in het incident response team dat zich bezig houdt met IR, digital forensics, threat intelligence en threat hunting op de security monitoring platforms.

Met jouw ervaring vertaal je de uitdagingen en vragen van interne en externe klanten naar werkbare oplossingen en je bepaalt mee de roadmap rond deze onderwerpen.

Binnen het team wordt persoonlijk initiatief en proactief meewerken aan nieuwe oplossingen sterk gestimuleerd. Door jouw enthousiasme en expertise werk en bouw je mee aan nieuwe oplossingen die impact hebben op de beveiliging van Cegeka en haar klanten.

Je wordt verantwoordelijk voor de kwaliteit voor alles rond incident response en threat intelligence.Je bent product owner van de threat intelligence tooling en zorgt voor de volledige lifecycle van IOC’s.

Je verdiept je in het proces rond threat hunting, waarbij nieuwe bedreigingen de detect en respond capabilities van het SOC continu voeden en verbeteren.

In crisissituaties en bij ernstige security incidenten ben jij stressbestendig, diplomatisch en integer en kan je acteren als aanspreekpunt voor klant en SOC, en coördineer je mee de correcte afhandeling van het incident.

Je ondersteunt 1e, 2e en 3e lijn tijdens de security incident afhandeling en coördineert security incidenten aan de hand van vooraf gedefinieerde procedures.

Je ondersteunt diverse klantenteams bij het uitwerken van security oplossingen voor klanten.Je draagt de missie en het gedachtegoed van de afdeling iedere dag uit, en moedigt je collega’s en klanten aan deze principes te volgen.

Wie zoeken we?

Je hebt minimum 5 jaar professionele ervaring in Cyber Security, waarbij je reeds veelvuldig in aanraking bent gekomen met incident response, digital forensics en threat intelligence.

De Security Incident Response Expert heeft een stevige basis in Cyber Security en is in staat om managementverwachtingen te vertalen naar technische en concrete oplossingen en vice versa.

 • Je werkt mee aan de roadmap voor de domeinen waar jij verantwoordelijk voor bent. Je hebt passie voor volgende aspecten / technologieën, of je schrikt er niet voor terug om je hierin vast te bijten : Endpoint Detection & Response;
 • MISP;Incident Response methodologiën (bvb NIST);Big Data (Splunk);SIEM-technologie;MITRE ATTACK Framework; Je bent stressbestendig en communicatief, zodat je een perfecte spreekbuis bent tijdens crisissituaties;
 • Je voelt je als een vis in het water binnen de resultaatsgerichte, no-nonsens aanpak van Cegeka. Je denkt mee in functie van de (interne) klant en beschikt over goede communicatievaardigheden in Nederlands en Engels.

  Je kunt zelfstandig werken, maar je bent ook een flexibele teamplayer.Certificaten zoals CISSP, GCFA, GCIH, GCIA, OSCP, zijn een grote meerwaarde.

  Waarom meegroeien met Cegeka?

 • Zeer boeiende en gevarieerde job in een dynamische en groeiende onderneming.Flexibele werkuren en een mooie work / life balans;
 • Ruimte voor persoonlijke groei en tal van mogelijkheden.Een motiverend salarispakket in lijn met uw verantwoordelijkheden en ervaring.

  Extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering.Je zal beschikken over een bedrijfswagen.

  Sollicitatieprocedure

  Solliciteer

  We bekijken je sollicitatie en nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Ontmoet ons

  We nodigen je uit voor een kennismakend gesprek.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier