Verpleegkundige palliatieve zorg
AZ Damiaan
Oostende, BE
6 dagen geleden

Functie

Het doel van deze zorgeenheid is ervoor te zorgen dat de patiënt zich zo goed mogelijk voelt zowel op lichamelijk, geestelijk, relationeel als spiritueel vlak zodat hij of zij zinvol afscheid kan nemen van het leven.

We leggen de nadruk op het bestrijden van de pijn en andere symptomen of ongemakken.

Als verpleegkundige op deze zorgeenheid begeleid je de patiënt en familie vanuit respect, echtheid en inleving op een betrokken en professionele manier.

Je doet dit in nauw overleg met alle betrokken partijen en met aandacht voor detailzorg.

Na een grondige inwerkperiode neem je in acute situaties autonoom en verantwoord beslissingen om zelfstandig medisch technische handelingen, vastgelegd in orders, uit te voeren.

Het Palliatief Support Team zorgt voor ondersteuning voor zowel de patiënt als de familie, ook op andere zorgeenheden in het ziekenhuis.

Door jouw verworven deskundigheid ben je het aanspreekpunt voor collega’s van die zorgeenheden, wanneer het Palliatief Support Team afwezig is.

Profiel

Je hebt een diploma van bachelor of HBO5 in de verpleegkunde.

Een bijkomende opleiding in de palliatieve zorgen is een pluspunt.

Je hebt een grondige kennis van de visie palliatieve zorg om zo met een correcte houding, kennis en vaardigheden, de zorg en begeleiding te geven die gevraagd wordt.

De brede structuur van palliatieve zorg is voor jou bekend terrein.

Je bent in staat om (zelf)reflectie toe te passen; bijvoorbeeld rond je eigen beperkingen en mogelijkheden tot zelfzorg.

Door jouw empathisch vermogen draag je bij aan de warme zorg en de huiselijke sfeer die we trachten te creëren, en kan je omgaan met de onmacht en het verdriet bij patiënt en familie.

Je hebt een holistische kijk op de situatie van de patiënt en beschikt over een goed observatievermogen.

Je slaagt er in om prioriteiten te stellen in samenspraak met alle betrokkenen.

Een goede kennis van de Nederlandse taal is vereist (begrijpen, lezen en spreken). Er kan een test worden afgenomen om die kennis te bepalen.

Aanbod

Je komt terecht in een dynamische werkomgeving.

Je kan werken in een nieuwbouwziekenhuis aan zee.

Je start deeltijds (80%) met een contract van bepaalde duur : van november 2020 tot eind maart 2021, met mogelijkheid tot verlenging.

Je wordt verloond volgens de ziekenhuisbarema’s met overname van relevante anciënniteit.

Je ontvangt diverse extralegale voordelen : hospitalisatieverzekering voor het hele gezin, maaltijdcheques, vergoeding voor woon-werkverkeer, aansluiting bij Benefits work.

Je geniet van ruime faciliteiten voor interne en externe opleiding.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier