stage/thesis: digitalisatie KANBAN systeem
DANONE
Rotselaar, Leuven, BE
4 dagen geleden

Danone heeft sinds de jaren zestig een productie-eenheid in België. Vandaag is de fabriek één van de vlaggenschepen van Danone en de Danone grootste yoghurtproductiesite in Europa.

De site heeft dan ook heel wat troeven in huis die al decennialang hun waarde bewijzen : een ideale ligging in hartje Europa, goed opgeleid personeel en verse melk van hoogstaande kwaliteit afkomstig van de nabijgelegen melkveebedrijven.

Onze fabriek in Rotselaar is uitgegroeid tot een internationale site met ruim 450 medewerkers en het grootste distributieplatform van Europa.

Op dit ogenblik zijn we op zoek naar een enthousiaste masterstudent die zich in 2021 wil vastbijten in de digitalisatie van ons raws & packs magazijn!

Zoals elk productiebedrijf zijn grondstoffen belangrijk. Om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen, zijn ze in Japan enkele decennia geleden met KANBAN begonnen.

Dit is een kaartsysteem waarmee de vraag naar grondstoffen wordt doorgegeven. Dit systeem leidt ertoe dat er geen vergetelheden gebeuren en alles op tijd op de juiste plaats is.

Al snel bleek de gemakkelijkheid en de efficiëntie van het systeem zo goed dat tot op de dag van vandaag gelijkaardige systemen overal ter wereld in productieomgevingen worden gebruikt.

Zo ook bij ons, in Danone.

Dit systeem wensen wij te digitaliseren en klaar te maken voor een full-automated warehouse (inclusief AGVs).

Aspecten waar je mee in aanraking zal komen.

 • Automatisatie
 • Wie zoeken we?

  Een geëngageerde student industriële wetenschappen ICT die het voortouw wil nemen, om het gehele proces te digitaliseren.

  Dit komt neer op het uitwerken van de structuur en het schrijven van de software, communicatie met de huidige systemen (de productielijnen en het magazijn) maar ook de voorbereiding voor de communicatie naar een automated warehouse te voorzien (AGVs).

  Verder het geheel te onderwerpen aan de nodige testscenario’s en zo het LIVE gaan mee in gang zetten. Tijdens deze thesis kan je de nodige ondersteuning verwachten van ons automatisatie departement.

  De taal die voor de huidige toepassingen gebruikt wordt is : Delphi

  We bieden je een interessante en uitdagende ervaring met een realistische blik op het werkveld maar ook met de juiste ondersteuning!

  Indien interesse kan je je online inschrijven via onze jobsite of een mailtje sturen naar valerie.mertens danone.com .

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier