STAGE IT
11.11.11
Brussel, BE
1 dag geleden

STAGE : Automatisering van het deployment proces voor DB2 objecten

Jouw opdracht

Onze dienst beheert de database objecten die noodzakelijk zijn voor de toepassingen van de verplichte en aanvullende ziekteverzekeringen, en de omkadering daarvan. Dit zijn bijvoorbeeld

 • Relationele tabellen in DB2.
 • Stored procedures.
 • Sequence objecten.
 • Analytics Accelerator definities.
 • Het deployment proces daarvan is gebaseerd op een checklist waarin de development teams de karakteristieken van het database object beschrijven en / of detailleren.

  Het proces is geïmplementeerd met REXX en JCL, en wordt na een controle, deels manueel, deels automatisch, behandeld door een system administrator.

  Deze checklists moeten als een tekst-bestand in een MVS-dataset aangeleverd worden.

  De klanten voor dit stage project zijn developers en database administrators’. De focus ligt op de bouw van een koppel-module die een API interface toevoegt aan het bovenstaande deployment proces en integreert met een mock-up user-interface (UI) die gebaseerd is op Javascript, daarbij gebruikmakend van DB2 RESTful services.

  Deze UI moet het mogelijk maken om een deployment van een database object op te starten, en de uitvoering ervan op te volgen, zonder noodzakelijkerwijze gebruik te moeten maken van de klassieke TSO user interface.

  Louter administratieve manuele handelingen uit het huidige proces worden overbodig gemaakt.

  Tijdens de realisatie van deze stage, zal de student(e) samen met de systeem administrators, de ontbrekende automatisatie in het deployment proces bestuderen en een of meerdere DB2 tabellen ontwerpen, een of meerdere SQL toepassingen coderen, en een of meerdere operaties integreren in de z / OS Workload Scheduler.

  Deze zullen wellicht noodzakelijk zijn om de verschillende stadia van het deployment te kunnen opvolgen en visualiseren.

  De focus ligt hierbij op een basis-ontwerp dat makkelijk uitbreidbaar is, en integreerbaar is in ons changement management systeem, en onze platformen voor API’s en devops.

  Aanpak en methode

  Fase 1. De student(e) zal deel uitmaken van het database administration team, en in een eerste fase waarnemen hoe het deployment proces functioneert, en zich eigen maken met de mainframe omgeving.

  De stagiair(e) zal vervolgens ook actief in het deployment proces voor de TEST omgeving participeren om al doende suggesties te kunnen doen voor de stroomlijning en automatisering ervan, en ook de eventuele limieten van de automatisering goed te kunnen inschatten.

  Deze fase vereist een permanentie van de student(e) ter plaatse, zeker de eerste paar weken als deze nog weinig vertrouwd is met de mainframe praktijk.

  Fase 2. Om de gevraagde realisaties te kunnen doen, zal de student(e) ook een goede kennis hebben of vergaren over DB2 stored procedures en DB2 REST services, en samen met het team een design voor de API-component ontwerpen.

  De stagiair(e) hoeft daarvoor niet steeds ter plaatse te zijn; de studie kan ook op een andere locatie gebeuren (maar enkel ter plaatse is er toegang tot onze IT-infrastructuur).

  Fase 3. De realisaties zullen een stuk codering vragen in, het zij SQL langauage, of indien nodig, in PL / 1. De stagiair(e) zal zijn of haar deel daarvan ter plaatse uitvoeren.

  Fase 4. Uitvoerende fase, waarbij de student(e) weer actief deelneemt in het team bij het beheer van de database objecten die via de vernieuwde procedure worden uitgerold, en eventueel verder geïntegreerd in onze devops architectuur.

  Dat vraagt eveneens een periodieke aanwezigheid ter plaatse waarbij de stagiair(e) ook actief kan deelnemen aan projectmeetings met andere IT teams.

  Ook andere database administration taken kunnen dan bekeken worden.

  Tijdsinvestering

  Faze 1. waarneming & participatie : doorlooptijd 4 weken, waarvan 3-5 dagen ter plaatse (stage engagement 120 uren, waarvoor 65 uren stagebegeleiding).

  Faze 2. studie & design : doorlooptijd 4 weken, waarvan minstens 2-5 dagen / week ter plaatse (stage engagement + / - 60 uren, waarvoor 20 uren begeleiding).

  Faze 3. realisatie & testen : doorlooptijd 6-8 weken, waarvan 3-5 dagen ter plaatse (stage engagement + / - 120 uren, waarvoor 30 uren begeleiding).

  Faze 4.afwerking en uitvoering : doorlooptijd minstens 3 weken, waarvan 2-4 dagen / week ter plaatse (stage engagement + / - 60 uren, waarvan 15 uren begeleiding).

  Dus in totaal voorzien we een engagement van minstens 360 uren en een doorlooptijd van minstens 17-20 weken. De begeleider zal ongeveer 130 uren voorzien.

  Jouw profiel

  De geschikte stagiair(e) beschikt bij voorkeur over de volgende interesses en kennis :

  Sterke interesse in database administration.

  Interesse in devops en de deployment cyclus binnen een grote infrastructuur tussen TEST, ACCEPTATIE, en PRODUCTIE omgevingen.

  Basiskennis SQL en DDL voor database systemen, bij voorkeur DB2.

  Basiskennis of grote interesse van systeembeheer en administration interfaces, bij voorkeur op mainframe omgeving met interesse voor TSO, ISPF, MVS, z / OS en eventueel JCL, REXX, workload scheduling.

  Interesse in REST services, JSON, en API’s.

  Kennis van HTML en Javascript.

  Sterke interesse in programmatie, in het bijzonder met SQL language.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier