Bachelor technicus elektromecanicien
HR Rail
, BE
5 dagen geleden

Heb je een passie voor techniek , elektriciteit en / of mechanica ? Dan is Infrabel misschien wel iets voor jou!

Wij zijn permanent op zoek naar een goede bachelor technicus elektromecanicien voor onderhoud en vernieuwing van onze spoorweginfrastructuur in volgende domeinen :

 • Seininrichting (elektronica, zwakstroom). Wil jij graag werken met elektriciteit, elektronica én informatica? Dan is deze specialiteit iets voor jou.
 • Bij onderhoudswerken :

 • Ben je verantwoordelijk voor het regelen, aanpassen, onderhouden en herstellen van de seininrichting , namelijk de wissels, seinen, overwegen en spoordetectiesystemen.
 • Analyseer en behandel je problemen van de technische veiligheidsinstallaties met behulp van specifieke meetapparatuur en informaticamiddelen.
 • Werk je meestal in een kleine ploeg van 2 à 3 technici. Je hebt doorgaans vaste uren, maar werkt ook regelmatig s nachts en in weekends.
 • Je kan ook deel uitmaken van de snelle interventiedienst (met een bijkomende vergoeding) : dan kan je opgeroepen worden buiten de normale diensturen bij dringende problemen.

  Bij vernieuwingswerken :

 • Werk je mee aan het installeren, vernieuwen, afregelen, testen en indienststellen van de seininstallaties . Deze installaties bevinden zich langs de sporen en in de seinhuizen, van waaruit het treinverkeer geregeld wordt.
 • Kan je ingeschakeld worden om toezicht te doen op werven waar de seininrichting vernieuwd wordt. Hierbij werk je zelfstandig, zorg je ervoor dat de aannemer op een veilige manier op of langs het spoor kan werken en bewaak je de kwaliteit van de uitvoering van de aannemer.
 • Werk je in een ploeg van ongeveer 8 technici, aangestuurd door een ploegleider. Je hebt doorgaans vaste uren, maar werkt ook regelmatig s nachts en in weekends.
 • Voedings- en verwarmingsinstallaties in het spoor (zwakstroom). Ben je geïnteresseerd in elektriciteit en techniek? Dan ben jij misschien onze nieuwe bachelor technicus elektromecanicien met specialiteit power distribution : Je staat in voor het onderhoud, de montage en de herstelling van de elektrische installaties zoals voedingsinstallaties van seinen en wissels, middenspanningsinstallaties (transformatieposten), wisselverwarming, pompen, verlichting, noodvoedingen, .
 • Je hebt doorgaans vaste uren, maar af en toe is er ook avond- of weekendwerk mogelijk. Af en toe ben je van wacht , dan kan je opgeroepen worden buiten de normale diensturen om storingen aan één van de installaties te gaan oplossen.
 • Bovenleiding (mechanica en sterkstroom). Ben je geïnteresseerd in mechanica? Dan word jij specialist bovenleidingen en zorg je voor de opbouw, het onderhoud, de afregeling en de vernieuwing van de installaties van de bovenleiding (draagmasten, dwarsbalken, bedrading, schakelaars, .
 • Je werkt in een ploegensysteem. Je kan opgeroepen worden buiten de normale diensturen om storingen aan de installaties te gaan oplossen.
 • Tractie-onderstations (die sterkstroom omzetten in zwakstroom). Heb je een talent voor alles wat met elektriciteit te maken heeft?
 • Dan is deze specialiteit iets voor jou. Je hebt doorgaans vaste uren en je werkt (bijna) uitsluitend overdag.

  Onze technologieën leer je in geen enkele school . Daarom biedt Infrabel je een volledige opleiding aan waarin je wordt ondergedompeld in de wereld van de spoortechnieken.

  Jobnews 678 H-HR 2019.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier