Teamleider Spoor & Wegen - Antwerpen Teamleider Spoor & Wegen - Antwerpen 3-jun-2021
De Lijn
Mechelen, BE
1 dag geleden

De Lijn wil een oplossing zijn voor de mobiliteit van de toekomst. Werken bij De Lijn is daarom meer dan een gewone job.

Samen met 7.500 collega’s maken we Vlaanderen leefbaar en bereikbaar. Want een betere mobiliteit in Vlaanderen is voor iedereen belangrijk.

Ook jij kan hier een sleutelrol in spelen. Bij ons kom je terecht in een gezond bedrijf dat constant in beweging is en dat oog heeft voor de noden van zijn werknemers.

Bijdragen aan een leefbaar en bereikbaar Vlaanderen? Dat doe je zo

Als Teamleider spoor en wegen ben je verantwoordelijk voor de veilige en performante werking van een team van 10 tot 20 technici en 2 bedienden (planner en werkvoorbereider).

Daarnaast ga je ook proactief aan de slag om zogenaamde roadblocks’ voor jouw team te detecteren en weg te nemen. Jij hebt hierin het initiatief , maar je betrekt waar mogelijk steeds je teamleden om tot oplossingen te komen.

Voor het team zijn jouw affiniteit met sporen en spoortoestellen samen met een oplossingsgerichte mindset van goudwaarde.

Hierdoor creëer je een comfortabele en professionele werkomgeving voor je teamleden wat zich vertaalt in een hogere tevredenheid, betrokkenheid en persoonlijke groei van je medewerkers.

Naast dagdagelijks contact op de werkvloer met jouw teamleden heb je frequent overleg met het Hoofd service & expertise traminfrastructuur Antwerpen.

Op zijn vraag werk je ook kleinere projecten uit. Je bouwt een sterke kennis en netwerk uit omtrent de situatie van de sporen en wegen in de regio Antwerpen.

Deze functie heeft als locatie Antwerpen.

Een greep uit de werkzaamheden als teamleider :

 • Je brengt opleidingsnoden in kaart en werkt het daaruit voortvloeiende opleidingstraject voor je team uit.
 • Je treedt op als eerste aanspreekpunt van technici, planner en werkvoorbereider m.b.t. hun dagelijks functioneren en eventuele conflicten tussen collega’s op de werkvloer.
 • Je vraagt input aan medewerkers, interpreteert en analyseert deze en koppelt vervolgens ook terug over genomen beslissingen.
 • Je coördineert de dagelijkse werkzaamheden, stelt hierbij prioriteiten rekening houdend met een gebalanceerde werkdruk.
 • Je bent eindverantwoordelijke voor de onderhoudsplanning en voor het werkvoorbereidingsproces met het oog op een zo efficiënt mogelijke inzet van onze techniekers.
 • Je geeft proactief input en reikt suggesties aan vanuit het eigen vakgebied om bestaande methodes, systemen en procedures te verbeteren op basis van pijnpunten en veel voorkomende problemen.
 • Als een ware coachende teamleider leidt je jouw team op in het identificeren van gevaren en risico’s, het aanbrengen van verbetervoorstellen en het toepassen van de veiligheids- en milieuvoorschriften.

  Zo bouw je mee aan onze toekomstvisie.

  Ga jij als team leider spoor en wegen verder dan de eindhalte?

  We zoeken iemand die handelt met respect en rekening houdt met maatschappelijke, bedrijfseconomische, ethische en / of milieunormen.

  Jij waakt over de naleving van afspraken en ethiek en stuurt bij waar nodig. Je durft in dialoog te gaan, zaken te bespreken en uit te praten.

  De medewerker die we zoeken is vooral heel resultaatgericht en streeft ernaar zichzelf voortdurend te verbeteren door actief deel te nemen aan vooruitgang en verbetering.

  Dit maakt van jou een expert :

 • Bachelordiploma of gelijkwaardig door ervaring
 • Kennis van sporen en spoortoestellen (wissels; kruisingen etc.), of je bent bereid om hierin bij te scholen
 • Kennis van wegeniswerken met grote interesse in nieuwste wegenistechnieken
 • Kennis van lastechnieken is een pluspunt
 • Ervaring met courante software, waaronder Microsoft Office programma’s
 • Passie voor innovatie
 • Hoe is dat : werken bij De Lijn?

  Samenwerken is een van onze belangrijkste pijlers binnen De Lijn : samen met zo’n 7500 medewerkers brengen we Vlaanderen in beweging.

  Samen zijn we voortrekker in de transitie naar duurzame mobiliteit in Vlaanderen.

  Techniek staat nooit stil. Daarom zorgen we voor de juiste opleidingen zodat jij altijd op de hoogte blijft van de laatste evoluties.

  De Lijn is immers ook jouw lijn. Onze organisatie is er vóór jou en dóór jou. Je krijgt de kans om echt in de materie te duiken.

  Zo evolueer jij tot expert in jouw vakgebied en kun je jouw kennis overdragen aan collega’s. Werken bij De Lijn is een goede leerschool : er zijn volop doorgroeimogelijkheden.

  Voordelen om van te genieten

 • Een job die ook morgen en overmorgen belangrijk blijft
 • Een aantrekkelijk maandsalaris, in verhouding tot je diploma en competenties
 • Extralegale voordelen zoals een interessant pensioenplan, hospitalisatieverzekering, ongevallenverzekering, maaltijdcheques, abonnement voor het hele bus-, tram- en metronetwerk voor jou en je gezin, gratis woon- werkverkeer met de trein, gratis thuisopvang voor zieke kinderen,
 • Voordelige acties met verschillende culturele en commerciële partners, zoals vakantiehuizen, programma’s om privé computers aan te kopen en groepsaankopen
 • 20 wettelijke verlofdagen, 5 conventionele verlofdagen, 1,5 dag ARAB verlof en 13 ADV dagen. Een extra anciënniteitsdag na 3 jaar dienst, 2 dagen na 5 jaar dienst, daarna per 5 jaar een bijkomende dag met een max van 7 dagen.
 • Professioneel meegroeien met een bedrijf dat een belangrijke partner is in het maatschappelijk mobiliteitsdebat.
 • Deel uitmaken van De Lijn? Solliciteer vandaag nog en zet samen met ons Vlaanderen in beweging.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier