Copywriter - Tekstschrijver bij Meer Democratie VZW
Meer Democratie
Leuven
4 dagen geleden

Omschrijving van de vacature

 • je hebt een talent voor het schrijven van verdiepend artikels rond democratie en de huidige tijdsgeest
 • je wil graag auteur zijn van enkele e-books rond democratie
 • je bent er niet vies van ook onze website-teksten aan te passen (oa de omschrijving van onze organisatie en zijn doelstellingen), zodat ze een jonger en breder publiek kunnen bereiken
 • je optimaliseert en / of corrigeert bestaande artikels en publiceert ze online op de juiste kanalen
 • je voelt goed aan wat er maatschappelijk beweegt bij jong en oud en kan erop inspelen
 • Gewenst profiel

  Je bent een jong en gedreven onderzoeksjournalist, die graag schrijft en publiceert rond democratie in België. Je hebt een duidelijke en krachtige taal en kan de lezer meevoeren in je overtuiging.

  Je bent objectief, analytisch en gaat zeer gericht te werk. Je kan de essentie uit heel wat bronnen goed distilleren en synthetiseren.

  Je bent gebeten door je onderwerp en haalt het onderste uit de kan. Je wil bijdragen aan een betere, echte democratische samenleving waar burgerinspraak de norm is.

  Ons aanbod

  Meer Democratie is een warme, kleine, maar solide organisatie met een sterke vechtersmentaliteit. Wij zijn uniek in België, omdat wij de expertise bundelen van 25 jaar onafgebroken onderzoek en campagne ter versterking van democratie in België.

  Directe democratie (echte burgerinspraak) is de enige en juiste weg om uit de huidige politieke en maatschappelijke malaise te geraken en een positief, hoopvol toekomstbeeld voor een samenhorig België uit te tekenen.

  Wij zijn voortrekkers hierin, maar hebben beperkte middelen. Daarom zijn wij op zoek naar gedreven, daadkrachtige vrijwilligers die begaan zijn met de toekomst van ons land en hun diensten ter beschikking kunnen en willen stellen om de zaak te verdedigen.

 • U komt terecht in een team van gedreven en ervaren mensen, waarbij verjonging een heel belangrijke evolutie is : wij willen ook jongeren bereiken, hun rechten verdedigen en aan hun noden tegemoet komen
 • Voor ons is het ideaal mocht u 1-2u per dag tijd kunnen besteden, zodat u steeds op de hoogte blijft van de recente ontwikkelingen, maar ook andere engagementen zijn mogelijk
 • Al het werk kan voornamelijk van thuis uit gedaan worden, waarbij we wekelijks online meeten (Zoom) om alles te bespreken en verdere plannen te ontwikkelen.
 • Geregeld organiseren we een wat informeler moment om de sfeer en samenhorigheid van ons team te versterken.

 • Op vraag kunnen wij u een vrijwilligers- en / of onkostenvergoeding aanbieden voor uw bijdragen
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier