Business Developer HVAC - Oost- & West Vlaanderen
Bosch Group
Mechelen, Vlaams Gewest, BE
2 dagen geleden

Beschrijving van het bedrijf De Bosch Groep is jou toch al bekend? Neen? Weet dan dat we vooruitstrevend actief zijn in automaterialen, automatiseringstechniek, verpakkingsmachines, elektrisch gereedschap, thermotechniek, huishoudtoestellen, beveiligingstechniek, In 2021 had onze groep een omzetcijfer van ca.

78,7 miljard EUR en telden we ca. 402.600 medewerkers. Wil je daar, vanuit onze divisie Thermotechnology, deel van uitmaken?

Dan behoor je binnenkort tot één van de grootste industriële ondernemingen ter wereld.De divisie Thermotechnology is in Europa dé leider voor het aanleveren van energie-efficiënte, revolutionaire oplossingen voor verwarming, warm water, koeling en elektriciteit.

Met de producten van de verschillende merken zoals Bosch, Buderus, Junkers, Ferroknepper, Nefit, tracht de divisie zoveel mogelijk in te spelen op de vraag van de markt.

In 2020 realiseerden we een omzet van ca. 3,5 miljard EUR.In België zijn we gevestigd in Mechelen en verkopen we onze producten aan de installateurs (rechtstreeks of via de groothandel).

Bovendien bieden we zowel aan de installateurs als aan de eindgebruiker een performante dienst-na-verkoop. Meer informatie vind je op www.

bosch-thermotechnology.com / be (http : / / www.bosch-thermotechnology.com / be) en www.buderus.com / be (http : / / www.

buderus.com / be). Functieomschrijving Samenwerken met collega’s en klanten adviseren en enthousiasmeren is de rode draad in deze uitdagende functie.

Jij gaat voor de hoogste klanttevredenheid!Binnen de regio Oost- & West Vlaanderen zijn jouw klanten voornamelijk architecten, adviseurs, algemene aannemers, projectontwikkelaars, overheden, grotere installatiebedrijven, sleutel op de deur aannemers en vastgoedbedrijven.

Daarnaast onderhoud je goede contacten met de groothandel. Voor hen ben jij hét aanspreekpunt, sparringpartner en volwaardige gesprekspartner.

Aan tafel weet jij de behoeften feilloos te identificeren en kom je met de best passende systeemoplossing die Bosch Thermotechnology te bieden heeft.

Ook wensen en behoeften van partners en bewoners neem je hierin mee. Jij weet alle belanghebbenden op een adviserende manier te overtuigen van de toegevoegde waarde van Bosch Thermotechnology en zorgt voor een optimale klantenbinding!*Taken * : * Prospecteren en kwalificeren van nieuwe verkoopleads* Inplannen vergaderingen en presentaties met prospecten* Presentaties over bedrijfsproducten maken, plannen en geven* Presenteren, promoten en verkopen van producten / diensten met solide argumenten aan bestaande en potentiële klanten* Positieve zakelijke en klantrelaties tot stand brengen, ontwikkelen en onderhouden* Het zoeken naar klantenleads via cold calling* Analyseren van het potentieel van het gebied / de markt, opvolgen verkoop- en statusrapporten* Op de hoogte blijven van best practices en promotionele trends* Continu verbeteren door feedback* Opvolgen van alle verkoopactiviteiten in het CRM-systeem van het bedrijf* Opvolgen van projecten in het CRM-systeem van het bedrijf* Communiceer pijnpunten van klant- en prospectproducten aan de juiste afdelingen* Ontwikkel sterke, doorlopende relaties met prospecten en klanten* Quota's halen en / of overschrijden* Coördinatie met andere teamleden en afdelingen om de verkoopinspanningen te optimaliserenDoordat je altijd op de hoogte bent van marktontwikkelingen, -trends en innovaties kunnen jij en Bosch Thermotechnology hier op tijd op anticiperen.

Hierdoor signaleer je snel interessante kansen, die je proactief en enthousiast oppakt. Want ook new business draagt uiteindelijk bij aan jouw succes. Functie-eisen

 • Bachelor werk- en denkniveau* Sales ervaring richting aannemers, ontwikkelende partijen en / of installateurs bijvoorbeeld bij een producent van warmtepompen* Een sterk netwerk in de nieuwbouwsector* Affiniteit met duurzaam bouwen is een pré* Je bent ondernemend, een zelfstarter en resultaatgericht* Assertief, proactief, een aanpakker* Je ziet altijd kansen en mogelijkheden en bent eager om te scoren* Uitstekende kennis van MS Office* Bekendheid met CRM-praktijken en het vermogen om productieve zakelijke professionele relaties op te bouwen* Zeer gemotiveerd en doelgericht met een bewezen track record in sales* Uitstekende verkoop-, onderhandelings- en communicatieve vaardigheden, bij voorkeur in het Nederlands, met goede kennis van het Frans en met begrip van het Engels.
 • Prioriteiten stellen, tijdmanagement en organisatorische vaardigheden* Mogelijkheid om presentaties te maken en te leveren die zijn afgestemd op de behoeften van het publiek* Vaardigheden in relatiebeheer en openstaan voor feedback Aanvullende informatie Bij ons kom je terecht in een leuke dynamische omgeving en krijg je een toekomst in een groot internationaal bedrijf.
 • Naast opleidingsmogelijkheden, een moderne en ergonomische werkomgeving krijg je uiteraard een marktconform salaris aangevuld met extralegale voordelen (groeps- & hospitalisatieverzekeringen, maaltijd- & ecocheques), een bedrijfswagen en extra vakantiedagen.

  We zijn goed bereikbaar met de wagen (parking is voorzien) en met het openbaar vervoer.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier