Senior Java Performance Testing Engineer
Smals
Brussel, Brussel, België
3 dagen geleden
source : Jobat

Het Service Introduction Center (SIC) bewaakt de technische kwaliteit van de bij Smals ontwikkelde softwaretoepassingen. In het bijzonder valideert het team de performantie en stabiliteit van de toepassingen alvorens ze in productie worden genomen.

Het team voert ook opdrachten uit als reviews van de architectuur, analyse van incidenten in de productieomgeving, begeleiding bij projecten, technische opleidingen voor de teams, en ontwikkelen van ondersteunende tools.

Als Senior Java Performance Testing Engineer bepaal je mee de nodige testen en testomgeving om eventuele problemen met de performantie en / of de stabiliteit van complexe toepassingen snel op te sporen.

Je implementeert de testen aan de hand van tools als JMeter of Gatling.

Als er mock services of bijkomende tooling nodig zijn ontwikkel je die ook.

Je analyseert de resultaten kritisch en met oog voor detail.

Bij eventuele problemen, vastgesteld tijdens de testen of in productie, doe je bijkomend onderzoek naar de oorzaak en werk je samen met de betrokken teams om het probleem op te lossen.

Je rapporteert mondeling en schriftelijk over de testresultaten en vaststellingen.

Afhankelijk van je eigen capaciteiten en interesses krijg je ook de mogelijkheid om mee te ontwikkelen aan de interne tools van het SIC.

Je behaalde een Bachelor- of Masterdiploma (bij voorkeur in informatica) en je hebt ervaring met Java / JEE-technologieën.

Je hebt kennis van Java EE, EJB, JMS, Spring, Hibernate, JDBC.

Kennis van Linux, Docker, Kubernetes / Openshift, JBoss, Enterprise Service Bus, of reeds ervaring hebben met Load Testing & Performance Tuning zijn pluspunten.

Door jouw vlotte communicatievaardigheden kun je jouw oplossingen ingang doen vinden en kun je ondersteuning bieden aan de ontwikkelaars om de performantie, de stabiliteit en robuustheid van de toepassingen te verbeteren.

Je bent resultaatgericht, je hebt zin voor initiatief en je pakt je taken aan met de nodige efficiëntie en verantwoordelijkheidszin.

Tot slot heb je een passieve kennis van het Frans. Bij Smals bouw je mee aan complexe ICT-services die een rol gaan spelen in de hele samenleving.

Zowel in application development als in ICT infrastructure of ondersteunende diensten is opleiding, specialisatie en carrière mogelijk.

ICT for Society wordt daarnaast geflankeerd door een nadrukkelijke balans tussen werk en leven, marktconforme lonen, een hospitalisatieverzekering, 2e pensioenpijler, maaltijdcheques en telewerk.

Smals betaalt het openbaar vervoer 100% terug en zorgt voor maximaal bereikbare kantoren.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier