M/V Field service engineer
ECA GROUP
Oostende, België
6 dagen geleden

Présentation de l'entreprise

ECA Group (www.ecagroup.com) staat bekend om zijn expertise in robotica, geautomatiseerde systemen, simulatie en industriële processen.

Ons aanbod is bestemd voor internationale klanten in de defensie-, marine-, luchtvaart- en energiesector.

ECA Robotics, deel van het bedrijf ECA Group, is één van de wereldleiders op gebied van robotica en geautomatiseerde systemen voor de defensiesector (marine, kustwacht, hydrografische diensten, landmacht, enz.

en de civiele sector (olie- en nucleaire industrie, civiele bescherming, leidinginspectie, enz.).

ECA Robotics heeft in België een meerjarig contract verkregen ter waarde van enkele honderden miljoenen euro's. In het kader van dit groot internationaal defensieprogramma gaat ECA Robotics een groot deel van het toekomstige mijnenbestrijdingssysteem verwezenlijken voor de Belgische en Nederlandse marines.

ECA Robotics Belgium is op gezet begin 2020 met het oog op de uitvoering van dit contract en een aanwezigheid in België op lange termijn.

In dit verband is ECA Robotics Belgium op zoek naar een Field service engineer.

Description du poste

De Field Service Engineer is verantwoordelijk voor de gerobotiseerde voertuigen die aan onze klanten geleverd werden. Deze zijn : de AUV (Autonomous Underwater Vehicule , de USV (Unmanned Surface Vehicle) en de ROV (Remotely Operated Underwater Vehicle).

De taken die je worden toevertrouwd zijn :

 • Je staat op technisch vlak garant voor de follow-up van de systemen die operationeel zijn.
 • Je zorgt voor een gedegen opleiding van onze klanten zodat ze vertrouwd raken met onze voertuigen. Ook na de opleidingsfase blijf je voor de klant bereikbaar en geef je hen de nodige follow-up en ondersteuning.
 • Je bent betrokken bij het implementeren van een kwaliteitstraject ten behoeve van probleemoplossing (troubleshooting) alsook bij de verbetering van onze systemen.
 • Je verzamelt hiertoe de opmerkingen en verbetersuggesties die door onze klanten worden geopperd en bespreekt deze met de ontwikkelingsteam en productmanagers.

 • Na de voltooiing van de werkzaamheden maak je de nodige verslagen op, geef je feedback en werk je de gebruikers- en onderhoudsdocumenten van onze systemen in het Engels en / of Frans bij.
 • De verwachte en vereiste technische en professionele vaardigheden zijn :

 • Je hebt een zeer brede kennis, idealiter in software, elektronica en mechanica. U kan volgende software tools aanwenden : LINUX-omgeving, netwerkinstellingen, programmeertalen C&C++, ...).
 • Naast goede organisatorische vaardigheden bezit je ook een gezonde portie teamgeest en interpersoonlijke vaardigheden alsook de affiniteit om met klanten om te gaan.
 • Je hebt oog voor de nodige veiligheidsregels en past deze ook zo toe.
 • Je draagt het bedrijfsimago alsook de waarden waarvoor Eca Robotics staan uit naar de klant.
 • Profil recherché

  Je genoot een ingenieursopleiding en je hebt een grote belangstelling voor gerobotiseerde / geautomatiseerde systemen. Bij voorkeur aangevuld met 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie, het liefst in de scheepsbouw.

  Qua persoon typeer je jezelf als een zelfstandig, gedisciplineerd, pragmatisch, reactief en flexibel.

  Aanvankelijk is je standplaats Moeskroen, na opening van de productieplant in Oostende wordt dit je thuishaven.

  Regelmatige verplaatsingen naar het buitenland staan op de agenda. Tijdens de integratieperiode zal je meerdere weken bij Eca Robotics in Toulon doorbrengen om de vereiste vaardigheden aan te leren, te verbeteren en uit te breiden.

  Naast een goede kennis van het Engels is een aardig mondje Frans spreken wenselijk.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier