Graduate Position: Equipment/Hardware Engineer
Imec
Leuven
3 dagen geleden
source : Student.Be

We zijn op zoek naar ingenieurs met een hart voor machines. Ook als dat complexe, delicate, unieke toestellen zijn voor de productie van chips.

Kun je ons helpen het beste uit onze toestellen te halen? Dan horen we graag van jou!

Wat ga jij doen

In onze cleanrooms draaien een aantal van de meest geavanceerde toestellen ter wereld voor de productie van chips. Sommige daarvan zijn eerste versies, en soms zijn het zelfs prototypes.

Als Hardware engineer zul je mee verantwoordelijk zijn voor de goede werking van die toestellen.

 • Je zorgt voor het preventieve onderhoud maar ook voor de optimalisatie van de toestellen. Samen met de fabrikanten zet je bijvoorbeeld verbeteringsprojecten op, die je naderhand ook evalueert.
 • Je gaat op zoek naar mogelijkheden om het onderhoud van de toestellen efficiënter en goedkoper te maken, zonder daarbij de kwaliteit en beschikbaarheid te schaden.
 • Je bent een aanspreekpunt voor technische vragen over je toestellen, en je doet zo nodig ook eerste analyses om op die vragen te antwoorden.
 • Je help toestellen installeren en zorgt dat het technische magazijn voldoende reserveonderdelen en verbruiksartikelen heeft.
 • Met je kennis van de toestellen ben je op termijn ook in staat om te helpen bij het opzetten van nieuwe en verfijnde productieprocessen voor de efficiënte productie van chips.
 • Je werkt voor dat alles intensief samen met de ingenieurs van de toestelfabrikanten en met je collega procesingenieurs.
 • Je werkt in een ploegensysteem (afwisselend een vroege / late ploeg en één weekend op drie).
 • Dit moet je nog weten : imec is een internationaal baanbrekend R&D-centrum. We werken samen met alle grote elektronicafirma’s om uit te zoeken hoe de chips van de toekomst kunnen gemaakt worden.

  Centraal daarin is onze uiterst geavanceerde pilootproductielijn voor chips, waarin dus de toestellen staan waaraan jij werkt.

  Daarop testen we productieprocessen uit. Pas als die processen optimaal werken, worden ze naar de echte chipfabrieken getransfereerd.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier