Legal en Insurance Manager (m/v)
Konvert Office Antwerpen
Antwerpen, BE
5 dagen geleden

Profiel

Voor onze klant, een familiale logistieke speler, zijn we op zoek naar een gemotiveerde Legal & Insurance Manager. In deze veelzijdige functie stuur je een klein team aan van juridische medewerkers.

Je draagt de eindverantwoordelijkheid betreft de verzekeringen en de aansprakelijkheid. Het takenpakket in een notendop : - Je bepaalt het strategisch meerjarenplan betreffende de behandeling en verwerking van de verzekeringen en claims.

Deze breng je in overeenstemming met de commerciële acties en de personeelsaangelegenheden van de firma! - Je hakt strategische knopen door bij het afsluiten van polissen.

Je onderhandelt over deze commerciële contracten en maakt deze vervolgens op. - Je fungeert als expert op vlak van aansprakelijkheid.

Daarnaast bied je juridisch advies aan interne klanten en directieleden. - Je neemt een adviserende rol op bij schadegevallen en werkt preventieve plannen uit om dergelijke claims te vermijden.

 • Je controleert of de bedrijfsactiviteiten in lijn liggen met de geldende wetgeving. Je analyseert de risico's en treft gepaste juridische maatregelingen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van jouw team!
 • Aanbod

  Complexe dossiers beheren (vaststelling van schade op het terrein, evaluatie van de risico's bij onderschrijving, ...). De activiteiten van een dienst of afdeling bepalen en organiseren.

  De behandelingsprocedures van dossiers bepalen en toepassen (termijnen, voorschriften, ...). De organisatie vertegenwoordigen bij besluitvormende organen (raad van bestuur, .

 • of tijdens evenementen (vakbeurzen, ...). Contractvoorwaarden onderhandelen voor de prestaties van advocaten, expertisebureaus, .
 • Het management uitvoeren van een dienst, groep of afdeling : Schadegevallen. Een dienst, groep of afdeling leiden die bevoegd is voor : Schadeverzekering.
 • Klachten van klanten behandelen (kortingen toekennen, voorschriften toelichten, ...). Het budget van een organisatie bepalen en opvolgen.

  De activiteiten van de dienst, groep of afdeling bijsturen na evaluatie. Technische steun en expertise verlenen aan medewerkers (contractbeheerder, verzekeringsadviseur, .

 • Kwalitatieve en kwantitatieve opvolgingstools voor de activiteiten uitwerken of actualiseren - Je werkt bij een familiale speler met internationale flair! - Je wordt welkom geheten in een collegiaal team.
 • Je geniet een marktconforme verloning op basis van jouw kennen en kunnen! Interesse in deze boeiende vacature? Stuur ons jouw persoonlijke CV met vermelding van de vacature naar antwerpen.office konvert.be
 • Vereiste kwalificaties

 • Idealiter beschik je over een Masterdiploma Rechten of gelijkwaardig door ervaring. - Je hebt eerder al een gelijkaardige werkervaring genoten.
 • Je beschikt over een goede Nederlandse en Engelse taalvaardigheid! - Je beschikt over de nodige maturiteit en enthousiasme om een team in goede banen te leiden.
 • Je hebt een analytisch denkvermogen en over nauwkeurige administratieve vaardigheden. - Je hebt een goede kennis van verzekeringsbeheer, aansprakelijkheid, vennootschaps- en handelsrecht.
 • Je bent assertief en communicatief aangelegd. - Je hebt een krachtige persoonlijkheid, een echte doorzetter! - Je bent flexibel ingesteld daar de werkomgeving veel afwisseling en verandering biedt.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier