STAFMEDEWERKER ONDERWIJSVERNIEUWING
KU Leuven
Leuven
5 dagen geleden

Job description

KU Leuven kiest voor onderwijs dat toekomstgericht is en inzet op digitale educatieve technologie en internationalisering.

Om deze visie te realiseren voor de opleidingen van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen binnen de Groep Wetenschap en Technologie van KU Leuven is er een vacature binnen het administratief & technisch personeel (ATP) voor een voltijdse stafmedewerker onderwijsvernieuwing.

Binnen de Groep Wetenschap & Technologie staat de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen in voor het organiseren van één bacheloropleiding en meerdere masteropleidingen in de bio-ingenieurswetenschappen.

De faculteit werkt hiervoor nauw samen met de onderzoeksdepartementen Aard- en Omgevingswetenschappen, Biosystemen en Microbiële en Moleculaire Systemen.

De facultaire diensten worden geleverd door een gedreven team van een dertigtal medewerkers die samen instaan voor de facultaire administratie, studentenadministratie, onderwijsondersteuning, onderwijsbeleid, internationalisering, externe relaties, Jaarlijks organiseren we onderwijs en bijbehorende ondersteuning voor bachelor-, master- en doctoraatsstudenten.

Website van de eenheid

Functie

De stafmedewerker onderwijsvernieuwing is medeverantwoordelijk om de KU Leuven beleidsplannen rond toekomstgericht onderwijs en digitale educatieve technologie te realiseren in de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen.

Het doel is om meer activerende onderwijsvormen te integreren in onze opleidingen om zo de wetenschappelijke, persoonsvormende en maatschappijgerichte waarde van onze opleidingen te vergroten en de slaagkansen van studenten te verhogen.

Tegelijkertijd is het belangrijk om de efficiëntie van de organisatie van het onderwijs voor grote groepen studenten te verbeteren.

De functie bestaat voornamelijk uit volgende taken :

 • Je conceptualiseert, ontwikkelt, implementeert en evalueert concrete nieuwe onderwijsvormen voor vakken die samen met de docenten uitgekozen worden in de bachelor- en masteropleidingen voor bio-ingenieurs.
 • Voorbeelden zijn online oefeningen en toetsen, flipped classroom, MOOC’s,

 • Je maakt optimaal gebruik van digitale educatieve technologie om de nieuwe onderwijsvormen uit te werken. De vernieuwingen kunnen zich echter ook in niet-digitale domeinen situeren met bv.
 • het introduceren van projectwerk, discussiegroepen, ...

 • Je werkt nauw samen met docenten, programmadirecteurs en stafmedewerkers in de Expertisecel Onderwijsverstrekking en Ondersteuning en de Beleidscel Onderwijs om de kwaliteit en de efficiëntie van de onderwijsprocessen te verhogen.
 • Je bent regelmatig rechtstreeks in contact met studenten om de vernieuwingen te introduceren, evalueren en verbeteren.
 • Je komt terecht in een fijn team van enthousiaste collega’s die samenwerken in een collegiale werksfeer. Je overlegt regelmatig met collega’s in alle facultaire diensten alsook met docenten, programmadirecteurs en de decaan.

  Er is ook contact met collega’s van andere faculteiten en diverse centrale diensten. Je krijgt zo de gelegenheid om een interessant persoonlijk netwerk uit te bouwen.

  Je rapporteert voor deze verantwoordelijkheden aan de administratief directeur van de faculteit en je koppelt regelmatig terug naar de decaan en de onderwijscommissies.

  De kantoren van de faculteit bevinden zich in het Kasteelpark Arenberg in Heverlee.

  Your profile

 • Je behaalde een diploma van master in de bio-ingenieurswetenschappen, master in de wetenschappen, master in de ingenieurswetenschappen of master in de industriële ingenieurswetenschappen (of gelijkwaardig door ervaring).
 • Je hebt een grote interesse in onderwijs en vernieuwende onderwijsvormen die studenten actiever betrekken in de opleiding.
 • Je beschikt over enige ervaring met onderwijs. Ervaring met digitale educatieve technologie en onderwijsvernieuwing is een pluspunt.
 • Je hebt zin voor initiatief, je bent creatief en vernieuwend. Van onze stafmedewerkers wordt een actieve inbreng in de organisatie van het onderwijs verwacht.
 • Je werkt klantgericht met een focus op studenten en docenten. Helder en correct kunnen communiceren, zowel schriftelijk als mondeling, is hierbij een belangrijke vaardigheid.
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken en je bent eveneens een goede teamspeler.
 • Je kan jezelf goed uitdrukken in het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent sterk in het gebruik van Word, Excel en PowerPoint.
 • Our offer

  In deze job in de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen maak je deel uit van KU Leuven, een universiteit waarin collega’s dagelijks onderwijs en onderzoek op topniveau realiseren.

  Hierbij hoort een boeiende werkomgeving die je kansen biedt om ervaring op te bouwen en vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast worden diverse initiatieven genomen, lokaal en centraal, om het welzijn en de tevredenheid van collega’s in deze werkomgeving te verzekeren.

  Wij bieden een voltijdse tewerkstelling aan van onbepaalde duur. Deze functie is gekoppeld aan een salaris in graad 6 of 7, afhankelijk van je relevante ervaring en competenties.

  Graad 8 is uitzonderlijk weggelegd voor kandidaten die reeds van bij de start, omwille van doorgedreven kennis en ervaring, extra verantwoordelijkheden kunnen opnemen.

  Meer informatie vind je op de KU Leuven jobsite op

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier