Voltijds orthopedagoog/psycholoog m/v
11.11.11
Laken
3 dagen geleden

De Ark vzw is een kleinschalige zorgaanbieder voor kinderen / jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking in Brussel en erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).

Voor ons multifunctioneel centrum (MFC) voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en / of gedrags- en emotionele stoornissen te Brussel (najaar 2019 verhuist het MFC naar Anderlecht) zijn we op zoek naar

Voltijds orthopedagoog / (school)psycholoog m / v (38u)

Contract van onbepaalde duur

Onmiddellijke indiensttreding

Je ondersteunt het team van 7 opvoeders in het dagelijkse reilen en zeilen van één leefgroep van 12 kinderen en jongeren (tussen 5 en 21 jaar) met een licht tot matige verstandelijke beperking en / of gedrags-

en emotionele stoornissen. Je leidt de wekelijkse teamvergadering. Je werkt - telkens in samenspraak met het team - een orthopedagogisch denkkader uit en implementeert het in de dagelijkse werking, zowel op het niveau van de leefgroep als op het niveau van de kinderen en jongeren.

Je werkt per kind / jongere een individueel zorgplan uit en zorgt ervoor dat het team de handvatten heeft om met het zorgplan aan de slag te gaan.

Je voert coachingsgesprekken over individuele begeleidingen. Je zoekt naar uitwegen in vastgelopen opvoedingssituaties. Je hebt geregeld individuele gesprekken met kinderen / jongeren en werkt eveneens met hun gezin of bredere context.

Je hebt contacten met externe organisaties, scholen, jeugdrechtbank, jongerenwelzijn enz. Je bent de rode draad in de werking.

Voor de groep vanaf 16 jaar stippel je mee een traject uit naar meer zelfstandigheid en zorg je mee voor een naadloze overgang naar de volwassenenzorg.

Je volgt een aantal praktische / sociale zaken op van de cliënten. Je denkt mee na over de opdracht en de mogelijkheden van het MFC in een veranderend landschap.

Je werkt in principe tijdens de kantooruren maar je doet ook wel eens een avond- of weekenddienst vooral gericht op het ondersteunen van het team of om de noden van een kind of jongere of zijn context beter te kunnen inschatten.

Competentieprofiel Je beschikt over het diploma master in de (ortho)pedagogische wetenschappen of (school)psychologie en hebt een aantal jaren ervaring in een gelijkaardige residentiële setting Je werkt graag met kinderen en jongeren en je kan je vlot op hun golflengte afstemmen.

Je hebt een sterk beoordelings- en inschattingsvermogen. Je weet rekening te houden met de verwachtingen en wensen van het kind / jongere met een handicap en respecteert hun eigenheid en rechten.

Je bouwt mee aan het pedagogische beleid van het MFC. Je coördineert het werken met handelingsplannen. Je biedt ondersteuning aan kinderen / jongeren met moeilijk hanteerbaar gedrag en bij crisissituaties.

Je werkt samen met het persoonlijk netwerk van het kind / jongere. Je bent een kei in het organiseren, je werkt zeer gestructureerd, je bent stipt, je kan plannen en volgt de zaken goed op, en je bent oplossingsgericht.

Je hebt een coachende houding en weet medewerkers mee te nemen in het pedagogische verhaal. Je hebt kennis van hedendaagse pedagogische referentiekaders en je kan deze vertalen naar de dagelijkse werking van het MFC.

Je volgt nieuwe tendensen in de sector op en deelt je ervaring en inzichten op dat vlak. Je bent communicatief, zowel mondeling als schriftelijk.

Ons aanbod We bieden je een voltijds contract van onbepaalde duur. Je wordt halftijds verloond als master, halftijds als bachelor conform de barema’s van het VAPH (PC 319.

01) en op basis van anciënniteit. Vanaf de leeftijd van 35 jaar geniet je van extra verlofdagen. Je komt terecht in een kleinschalige, hechte voorziening die de blik richt op de noden van cliënten en hun omgeving en voor wie je het verschil maakt.

Je krijgt de kans om mee je schouders te zetten onder de verdere uitbouw van het MFC. Het MFC situeert zich momenteel in Laken maar in het najaar 2019 verhuizen we naar een gerenoveerd gebouw in Anderlecht.

Er is een tussenkomst in het woon-werkverkeer en / of een fietsvergoeding en / of tussenkomst in een abonnement voor het openbaar vervoer.

Interesse? Stuur dan vandaag nog je CV en motivatiebrief naar , directeur.

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
voortzetten
Aanvraagformulier