Wetenschappelijk directeur
Sciensano
Brussels, BE
3 dagen geleden

Functiebeschrijving

De wetenschappelijk directeur :

 • Staat als leidinggevende in voor de doeltreffende algemene leiding van de wetenschappelijke directie zodat de strategische en operationele doelstellingen binnen de overeengekomen termijn gehaald worden.
 • Ontwikkelt samen met de vorsers en binnen het expertisedomein van de wetenschappelijke directie een visie over de vrijwaring van de volksgezondheid in overeenstemming met de strategische en operationele plannen (managementplan) van Sciensano en rekening houdend met de Europese en internationale context.
 • Draagt bij tot de coördinatie, de opvolging en de aanpassing van het managementplan van Sciensano
 • Promoot als programmamanager pro-actief, vernieuwend en oplossingsgericht wetenschappelijk onderzoek ter ondersteuning van de strategie van bv.
 • FOD, FAGG, FAVV en RIZIV en in het kader van een nationale en Europese erkenning.

 • Concipieert en werkt mee aan nationale en internationale onderzoekingsprogramma's en coördineert als programmamanager de onderzoekingsprogramma's van de wetenschappelijke directie.
 • Leidt, motiveert, evalueert en ontwikkelt als coach de directe medewerkers met oog op het realiseren van de vooropgestelde doelstellingen binnen de overeengekomen termijn.
 • Zorgt als kennisbeheerder dat de medewerkers gespecialiseerde kennis verwerven, onderhouden en uitbreiden op basis van de actuele ontwikkelingen binnen het eigen vakdomein teneinde te kunnen fungeren als aanspreekpunt en als adviseur / expert technisch advies te kunnen bieden en oplossingen uit te werken.
 • Zorgt voor een doeltreffend beheer van de toegekende financiële, personeels- en logistiek middelen, een transparante toewijzing en rapportering over het gebruik van de federale middelen en deze van de RP in functie van de relatieve kracht-verhoudingen en overeenkomsten.
 • Her)verdeelt de werkings- en personeelsmiddelen in functie van de omvang van de projecten en hun prioriteiten.

 • Onderhandelt het wetenschappelijk luik van de contracten voor extern gefinancierd onderzoek, staat in voor de realisatie van de doelstellingen en deliverables en de tijdige rapportering en bewaakt in dit kader de vrijwaring van de intellectuele rechten van Sciensano.
 • Staat als crisismanager in voor de implementatie en correcte werking van de wachtdienst en de efficiënte afhandeling van urgentie- en crisistaken, zodat binnen het expertisedomein van de wetenschappelijke directie de nodige ondersteuning kan geboden worden aan bv.
 • FOD, FAGG, FAVV en KCE ter bescherming van de volksgezondheid tijdens crisisperioden.

 • Is verantwoordelijk voor het kwaliteitssysteem binnen de wetenschappelijke directie in samenwerking met het kwaliteitsbureau van Sciensano en is als intern kwaliteitscoördinator voor zijn wetenschappelijke directie eindverantwoordelijke voor het doen naleven van de procedures van het kwaliteitssysteem en de permanente verbetering ervan en werkt loyaal mee aan de audits uitgevoerd door het bureau kwaliteitszorg en BELAC.
 • Draagt bij tot de uitstraling van Sciensano door het stimuleren van de medewerkers om hun resultaten te publiceren in internationale tijdschriften met peer review en te presenteren tijdens internationale congressen.
 • Staat in voor de interne communicatie binnen de wetenschappelijke directie en bouwt deze verder uit.
 • Profiel

  Een volledige beschrijving van de functie 'wetenschappelijk directeur' (per wetenschappelijke directie) en van het gevraagde profiel is terug te vinden op de website van Search & Selection, die als rekruteringspartner deze selectieprocedures uitvoert.

  Wij bieden

  Voor meer informatie : contacteer Annemie Meert, senior consultant bij Search & Selection via brussel searchselection.com of 02 759 22 10.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier