Laborant
SGS
Gent, Belgium
12 uur geleden

Beschrijving van het bedrijf

When you need to be sure , dat is waar SGS voor staat. Bij SGS bieden wij jou namelijk double layer sureness, dubbellaagse zekerheid.

Als wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, staan wij garant voor kwaliteit en integriteit.

Wereldwijd telt de SGS-familie bijna 100.000 enthousiaste medewerkers. In België geven ca 1850 collega’s dagelijks het beste van zichzelf om onze klanten zo efficiënt en professioneel mogelijk verder te helpen.

SGS heeft een indrukwekkende diversiteit aan diensten. Een van onze divisies, Oil, Gas & Chemicals , is gespecialiseerd in de inspectie en kwaliteitscontrole van chemicaliën, vloeibare gassen en petroleumproducten.

Functieomschrijving

Het is heel frappant om vast te stellen dat één klein flesje van slechts een halve liter tienduizenden euro’s aan waarde vertegenwoordigt.

En toch is dat flesje, dat jij in jouw handen houdt, echt zoveel waard. Als laborant zal je namelijk de stalen moeten analyseren die afkomstig zijn van enorme opslagtanks, tankwagens en schepen.

Jouw verantwoordelijkheden

Je zal werken in het grootste onafhankelijke onderzoekslaboratorium in de Benelux. Omdat het zo uitgebreid is en de analyses zo divers, wordt ons labo opgesplitst in meerdere gespecialiseerde afdelingen en locaties.

Jij zal in deze functie terechtkomen in onze afdeling in Gent Zeehaven waar zowel chemicaliën, petroleumproducten als vloeibare gassen geanalyseerd worden.

Aan het begin van je werkdag stel je samen met de afdelingsverantwoordelijke de belangrijkste prioriteiten vast en bepaal je welke stalen eerst zullen geanalyseerd worden.

Dat wil echter niet zeggen dat deze planning niet aangepast kan worden wanneer er onverwachts dringende stalen binnen komen.

Met behulp van de meest modern uitgeruste laboratoriumapparatuur ( gaschromatografie, IR, UV, HPLC, atomaire absorptiespectrometrie, titraties, ICP , ) zal je op een professionele en efficiënte manier jouw stalen analyseren.

Bovendien krijg je de verantwoordelijkheid om de bekomen resultaten zelf te interpreteren en te rapporteren.

Functie-eisen

Ben je schoolverlater of beschik je over jarenlange werkervaring ? Iedereen is welkom want we kunnen beide groepen tewerkstellen in ons professionele labo.

Jonge laboranten mogen rekenen op een opleidingsperiode van enkele maanden om zo de routine in de vingers te krijgen. Meer ervaren personen zullen uiteraard sneller door het opleidingstraject lopen.

Uiteraard verwachten we dat je over een wetenschappelijk diploma beschikt richting chemie, biochemie, farmaceutische laboratoriumtechnologie, biomedische laboratoriumtechnologie, enz.

Niets ontsnapt aan jouw kritische arendsoog en elk probleem kan je onmiddellijk tackelen met je probleemoplossend vermogen en zin voor verantwoordelijkheid .

Bovendien beschik je over een gezonde dosis doorzettingsvermogen en stressbestendigheid .

Jouw bioritme heeft nood aan regelmaat? Geen probleem, want dit is een klassieke dagfunctie van 8u tot 17u

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier