Senior Compliance Expert Risk & Monitoring
AXA
Berchem, Antwerpen, Belgium
6 dagen geleden

Omschrijving

Compliance is alstweedelijns controlefunctie verantwoordelijk voor de beheersing en opvolging vande compliance risico’s die gepaard gaan met de naleving van de regelgeving metbetrekking tot o.a. :

 • De strijd tegen witwassen van geld en de financiering van terrorisme
 • Naleving van de MiFID gedragsregels met betrekking tot het verlenen van beleggingsdiensten
 • De regels inzake misbruik van voorkennis, marktmisbruik en het vermijden van belangenconflicten
 • Integriteitsbeleid
 • Distributie van financiële instrumenten
 • Binnen ditkader baseert Compliance zich op een uitgebreide risicoanalyse (Compliance RiskAssessment) en zorgt zij voor het nodige tweedelijns toezicht (Compliance MonitoringProgram).

  Daarbij wordt gebruikt gemaakt van controletechnieken zoals : steekproeven van de uitgevoerde beleggingen en het opvolgen en in de gatenhouden van risico-indicatoren (aantal klachten en inbreuken, gesprekken metmedewerkers, toezicht op het verloop van transacties, ).

  Om dezefunctie verder te ontwikkelen en te coördineren is Compliance op zoek naar een gemotiveerde Senior Expert Risk & Monitoring.

  Jouw verantwoordelijkheden :

 • Het verder uitwerken, permanent optimaliseren en implementeren van een globaal en geharmoniseerd framework en methodologie voor de detectie, analyse, beheer en opvolging van mogelijke compliance risico's (Compliance Risk Assessment)
 • Coördinatie van het jaarlijkse (of ad hoc bij specifieke omstandigheden) Compliance Risk Assessment : globale risico detectie, analyse, beheer en permanente opvolging.
 • Het verder uitwerken, optimaliseren en implementeren van het kader voor het tweedelijns toezicht door Compliance (Compliance Monitoring Program) : controles, risico-indicatoren, deep dive controles,
 • Vertalen van het Compliance Monitoring Program in een concreet en praktisch controleplan
 • Praktische coördinatie, aansturing en uitvoering van het controleplan
 • Formulering van concrete actiepunten en aanbevelingen nav het Compliance Risk Assessment en Compliance Monitoring Program en opvolging van de uitvoering ervan
 • Evalueren, valideren en rapporteren van de resultaten van het Compliance Risk Assessment, het Compliance Monitoring Program en de actiepunten en aanbevelingen die hieruit voortkomen
 • Op de hoogte blijven en evalueren van de wettelijke en reglementaire evoluties van de business, organisatorische veranderingen, aanpassing van processen, het schrappen of invoeren van nieuwe frameworks (met controles inbegrepen) en tools
 • Kwalificatie

  Je beschiktover praktische kennis van risicometing en controlemethodologie. Je hebt kennis van de Compliancedomeinen en je beschikt over het diploma Certified Compliance Officer of jebent bereid dit diploma te halen.

  Je hebt goede kennis van process mapping ende effectiviteit van controles.

  Je hebt een kritische en analytische geest maar ook een algemeen synthetischvermogen. Aandacht voor details is jouw sterkte.

  Daarnaast heb je uitstekendecommunicatie vaardigheden, wat wil zeggen dat je assertief bent en tegelijk ook diplomatisch.

  Je spreekt en schrijft vloeiend Engels, Frans en Nederlands.

  Over AXA

  De AXA Group is wereldleider in verzekeringen en vermogensbeheer. We beschermen en adviseren onze klanten bij elke stap in hun leven, door hen producten en diensten te bieden die tegemoetkomen aan hun behoeften op het vlak van verzekering, persoonlijke bescherming, sparen en vermogensbeheer.

  AXA is het meest toonaangevende verzekeringsmerk wereldwijd met meer dan 100 miljoen klanten. We transformeren van uitbetaler naar partner voor onze klant, met een sterke focus op risicopreventie.

  Our mission? Empower people to live a better life.

  Onze waarden? Customer First, Moed, Integriteit en One AXA.

  AXA Bank is in België een sterke financiële speler met een eenvoudig entransparant aanbod voor particulieren en zelfstandige ondernemers.

  AXA Bank werdeind 2016 tot Bank van het Jaar verkozen en won in 2017 en 2018 twee Bank Awards . Een duidelijk bewijs dat decombinatie van eenvoudige producten, toegankelijke online tools en devertrouwde gezichten van meer dan 700 lokaal verankerde zelfstandige agentenwel degelijk werkt.

  AXA Bank bekleedt de vijfde plaats in de markt vanBelgische woonkredieten. Ook beleggers vinden hun gading bij de bank, die sterkinzet op persoonlijk beleggingsadvies.

  Bij AXA Bank kom je terecht in een onderneming op mensenmaat . In hethoofdkantoor in Berchem (Antwerpen), dat vlot bereikbaar is via het openbaarvervoer, werken ongeveer 850 medewerkers.

  Benieuwd naar onze FAST cultuur enonze nieuwe manier van werken? Lees er meer over op axabank.be / jobs. Wieweet mogen we ook jou binnenkort welkom heten!

 • Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor AXA.Wie, wat of hoe je ook bent of waar je voor staat, het zijn jouw talenten diehet verschil maken
 • Wat we aanbieden

 • Een jobwaarin je zelf verantwoordelijkheid opneemt, in ruil voor de nodigeflexibiliteit (o.a. 2 dagen per week telewerken) die je toelaat een goedevenwicht te vinden tussen werk- en privéleven.
 • Een actief loopbaanbeleid enopportuniteiten voor interne mobiliteit geven je de kans je carrière in eigenhanden te nemen.

 • Eencompetitief verloningspakket met een waaier van aantrekkelijke voordelen : groepsverzekering, hospitalisatie- en ongevallenverzekering, kortingen op bank-en verzekeringsproducten, kinderopvang tijdens de schoolvakanties,
 • Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier