Werktuigkundige Industriële Ingenieurstechnieken, Technologiecampussen Gent en Aalst
KU Leuven
Gent
6 dagen geleden

KU Leuven heeft een voltijdse academische vacature (in het zelfstandig academisch personeel) in het domein van werktuigkunde op Technologiecampus Gent.

We zoeken internationaal georiënteerde kandidaten met een excellent onderzoeksdossier en met onderwijscompetentie op het gebied van mechanisch ontwerp en projectmatig leren, waarbij sterke aandacht besteed wordt aan toepassingsgericht onderzoek in samenwerking met de industrie.

De succesvolle kandidaat zal aangesteld worden in het Departement Werktuigkunde en de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van de Groep Wetenschap en Technologie.

Het onderzoek van het Departement Werktuigkunde richt zich op de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen : duurzaamheid van de energievoorziening, mobiliteit, gezondheidszorg en industriële innovatie.

Het Departement is betrokken bij een groot aantal regionale, nationale en internationale onderzoeksprojecten en is sterk verbonden met de valorisatiediensten van de universiteit en met instituten voor technologieoverdracht op Vlaams en Europees niveau.

Het Departement telt ongeveer 50 professoren en 400 medewerkers. Onze spin-offs omvatten toonaangevende bedrijven zoals Materialize NV, Siemens Industry Software NV en ESTL NV.

Technologiecampus Gent wil het onderzoek rond een aantal thema’s verder uitbouwen. In een van die thema’s, logistieke technologie, zijn reeds stappen gezet.

De onderzoeksgroep op de campus heeft toegang tot een uitgebreid netwerk van bedrijven in de industriesector, zowel in de regio als internationaal.

De Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen organiseert opleidingen in toegepaste ingenieursprogramma’s en heeft een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk, zowel in de academische wereld als in het bedrijfsleven.

U hebt een diploma van doctor in de industriële ingenieurswetenschappen, doctor in de ingenieurswetenschappen, of een verwant diploma.

U beschikt over een sterk onderzoeksdossier in het vakgebied en / of relevante industriële ervaring. Internationale ervaring en industriële ervaring zijn belangrijke pluspunten.

U hebt een visie op onderzoek en op de mogelijke synergie en compatibiliteit met het lopend onderzoek op de campus en aan het Departement Werktuigkunde.

U hebt een visie op het verzorgen van kwaliteitsvol academisch onderwijs in uw vakgebied. Onderwijservaring is een pluspunt.

U beschikt over organisatorische vaardigheden en u bent collegiaal ingesteld. U bezit ook leidinggevende capaciteiten in een universitaire of industriële context.

Een goede kennis van het Engels is een vereiste.

De bestuurstaal van KU Leuven is het Nederlands. Als u bij aanwerving geen of onvoldoende Nederlands kent, voorziet KU Leuven in een opleidingsaanbod dat u moet toelaten om deel te nemen aan bestuursvergaderingen.

Vooraleer u een lesopdracht in het Nederlands of Engels doceert, wordt u de gelegenheid geboden om de daartoe vereiste kennis van het Nederlands resp. Engels te verwerven.

Vooraleer u een lesopdracht in het Nederlands of Engels doceert, wordt u de gelegenheid geboden om de daartoe vereiste kennis van het Nederlands respectievelijk Engels te verwerven.

undefined

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier