Toezichthouder milieu en ruimtelijke ordening
lokale besturen Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar
ofwel regio's Grobbendonk-Herenthout, Antwerpen, BE
4 dagen geleden
source : Jobat

In deze functie voer je ter plaatse in jouw gemeentes preventieve acties en gerichte controles uit om na te gaan of voorschriften en regels in verband met ruimtelijke ordening, bouw, vergunningen en milieu correct worden nageleefd.

Nadat je de nodige vaststellingen hebt gedaan, maak je een rapport waarin je jouw vaststellingen beschrijft en de situatie analyseert.

Op basis daarvan geef je informatie of werk je voorstellen, adviezen en oplossingen uit en neem je de nodige acties.

Je zet maximaal in op sensibilisering en preventie van overtredingen. Door toepassing van zachte handhaving , treed je in naam van het bestuur op tegen overtredingen met de ambitie om het respect voor stedenbouwkundige regels en milieuvoorschriften te verhogen.

Als toezichthouder zorg je er op deze manier mee voor dat onze gemeentes een fijne plek zijn om te wonen en te werken, nu en morgen.

Je kan daarbij steunen op het lokale handhavingsplan, je collega’s binnen en buiten de gemeentes en op het bestaande juridisch kader.

Je krijgt een degelijke opleiding en begeleiding om in deze boeiende job te groeien en een expert te worden.

Je bent in het bezit van een bachelordiploma , bij voorkeur in een juridische, milieutechnische of stedenbouwkundige richting.

Maar ook kandidaten met een ander bachelordiploma komen in aanmerking. We verwachten wel dat je binnen drie jaar nadat je in dienst kwam het bekwaamheidsbewijs toezichthouder milieuhandhaving’ behaalt, waarbij je kan rekenen op onze ondersteuning voor jou.

Daarnaast :

 • ben je iemand die heldere analyses maakt en onderbouwde, genuanceerde beslissingen neemt.
 • ben je leergierig , want jij zal worden gezien als de expert ter zake.
 • hou je bij het zoeken naar oplossingen plichtsbewust rekening met het juridisch kader en heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
 • typeert het jou dat je niet tevreden bent met de eerste de beste oplossing.
 • uit jouw voorstellen blijkt dat je consensus zoekt om de verschillende belangen en wensen van de verschillende partijen rond de tafel te verzoenen.
 • hebben we aan jou een goed georganiseerde collega en bovenal een teamspeler.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier