Adviserend arts – Regio West-Vlaanderen (Brugge)
Christelijke Mutualiteit
BRUGGE
2 dagen geleden

Jouw job als adviserend arts bij CM Als adviserend arts ben je in de eerste plaats arts. De genezing van onze leden ligt dan wel in de handen van de behandelende artsen, toch is jouw impact groot : je volgt de gezondheidstoestand van onze leden op en kijkt na of ze recht hebben op een tegemoetkoming.

Je zorgt ervoor dat mensen na een lange afwezigheid opnieuw aan de slag kunnen. Of je begeleidt hen naar ander werk of een nieuwe zinvolle tijdsbesteding.

Ondertussen zie je erop toe dat de socialezekerheidsmiddelen goed terechtkomen. We zetten je taken als voltijds adviserend arts op een rij :

 • Je doet de medische controle van de arbeidsongeschiktheid en kijkt de voorgeschreven gezondheidszorgen na.
 • Je begeleidt leden die herstellen om terug te keren naar het werk (re-integratie). Of om een nieuwe job te vinden die beter past bij hun fysieke en mentale vermogen.
 • Je overlegt over ledendossiers met andere zorgprofessionals : behandelende artsen, je collega-artsen en het team van paramedische medewerkers en verpleegkundigen.
 • Je schrijft heldere, kordate verslagen over de beslissingen die je neemt en je voert een correcte administratie.
 • Je blijft bij met alle ontwikkelingen in de (verzekerings)geneeskunde en de wetgeving in de gezondheidszorg. Wat jou typeert als adviserend arts Herken je jezelf in deze vereisten?
 • Je hebt een master- of licentiaatsdiploma in de geneeskunde, eventueel aangevuld met een specialisatie in de huisarts-, arbeids- of verzekeringsgeneeskunde, of de chirurgie.
 • Je hebt ervaring als huisarts of specialist. Of je bent pas afgestudeerd en kiest resoluut voor de job van adviserend arts.
 • Je hebt zin om deel uit te maken van een multidisciplinair team, met collega-artsen en paramedici.
 • Je beheerst de kunst om je advies en beslissingen diplomatisch, kordaat en empathisch over te brengen.
 • Je verdiept je graag in complexe pathologieën en sociale wetgeving. Medische uitdaging elke dag kom je complexe en boeiende pathologieën tegen, uit alle hoeken van je vakgebied.
 • Compleet team om je heen Je bent uiteraard onafhankelijk in je oordeel als arts. Maar je kunt vertrouwen op een team van collega-artsen en paramedici voor input en feedback op je ideeën en het administratieve team voor alle papierwerk.

  Alle opleidingen die je nodig hebt Als pas gestart adviserend arts krijg je drie tot vier maanden persoonlijke begeleiding van een collega-adviserend arts.

  Je volgt een intern opleidingstraject en we begeleiden je naar je officiële erkenning bij het RIZIV. Permanente scholing Je krijgt ook de kans om een Ma-na-Ma-opleiding van twee jaar te volgen in de Verzekeringsgeneeskunde en de Medische Expertise.

  Aantrekkelijk verloningspakket Je krijgt een vast contract en een mooi pakket van loon en voordelen : brutoloon, maaltijdcheques, een groeps- en hospitalisatieverzekering, een vergoeding van thuiswerk, een smartphone en terugbetaling van je woon-werkverkeer.

  Work-life-balans Avondshiften en weekendwerk horen niet bij je job. Je werkt trouwens vooral in je CM-kantoor in Brugge.

  Af en toe ga je op verplaatsing binnen de provincie om te overleggen met andere artsen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier