Lead Engineer
Colruyt Group
Halle, Vlaams-Brabant, BE
5 dagen geleden
source : Jobat

Colruyt Group heeft verschillende ondersteunende afdelingen en diensten om alle ondernemingen draaiende te houden. IT heeft een cruciale plaats binnen Colruyt Group.

Die afdeling neemt business processen, informatiestromen en bedrijfssystemen onder de loep en maakt ze zo kwalitatief en eenvoudig mogelijk.

Vandaag werken er ruim 1.500 medewerkers met heel uiteenlopende profielen. Van business process analyst, over business architect, tot software engineer of project manager.

Colruyt Group maakt gebruik van heel diverse business-applicaties. Wil een bedrijf of afdeling een nieuwe business-toepassing installeren?

Dan neem jij de touwtjes in handen en zorg je in overleg met alle betrokkenen voor de geschikte IT-infrastructuur.

Colruyt Group maakt gebruik van zeer diverse business-applicaties : van zelf ontwikkelde applicaties tot aangekochte toepassingen, van generieke tot zeer specifieke pakketten, van kleine tot heel complexe software.

Het Application Hosting Solutions-team is technisch verantwoordelijk voor het opleveren, ondersteunen en onderhouden van de infrastructuur die nodig is voor deze business-applicaties.

Als system engineer application infrastructure’ binnen dit team werk je projectmatig mee aan het voorbereiden, installeren en inrichten van onze business-applicaties.

Komt er vanuit een afdeling of een bedrijf van Colruyt Group bijvoorbeeld de vraag SAP of een andere technologie te implementeren?

Dan is het jouw taak om samen te zitten met project managers en solution architects’ en om alles af te stemmen met de system engineers en infrastructure managers die verantwoordelijk zijn voor de onderliggende technologieën.

Samen zorgen jullie dan voor de installatie en implementatie van de nieuwe toepassing.

Na de installatie werk je voor de operationele aspecten nauw samen met onze IT-afdeling in India, die een groot deel van het dagelijkse beheer van de infrastructuur op zich neemt.

Naast projectwerk en operationeel werk verzorg je ook het infrastructure lifecycle management’ van de business-toepassingen die aan jou toegewezen zijn.

Je stelt daarvoor de nodige roadmaps op, in samenspraak met de interne partner en de technische infrastructuurteams.

Je werkt in Halle, Haasrode of Deinze.

 • Kennis en ervaring Je hebt minstens 5 jaar ervaring als system engineer, bij voorkeur binnen verschillende infrastructuurdomeinen.
 • Overzicht Jij bent voor de interne partners het aanspreekpunt voor de infrastructuur van hun applicaties. Je vervult vooral een coördinerende rol en behoudt altijd het overzicht.
 • Communicatie Dit is geen louter technische functie. Je werkt intensief samen met heel wat verschillende mensen zoals system engineers en application managers.
 • Soft skills’ als empathie en communicatie zijn dan ook zeer belangrijk.

 • Talenkennis Je spreekt en schrijft vlot Engels en Nederlands. Een goede kennis van het Frans is een plus.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier