Data Analist
Wolters Kluwer
Mechelen, BEL
6 dagen geleden

Ben jij onze nieuwe Data Analist ?

In samenwerking met een analytisch experten team, ben jij als Data specialist, dé sparring partner van de business. Je begeleidt collega’s van alle afdelingen met relevante en impactvolle datagedreven inzichten en acties en draagt zo rechtstreeks bij om betere expert solutions’ aan te bieden op maat van de klant.

Je rol :

De functie van Data Analist is essentieel om een organisatie meer datagedreven te maken en dit in nauwe samenwerking met de business.

Je denkt mee na over de juiste oplossingen in functie van de behoeften en noden van verscheidene departementen zoals marketing, sales, content en product development, en vervult hierin een partnerrol van een specifiek departement.

De Data Analist biedt relevante datagedreven inzichten op basis van beschrijvende data-analyses en root cause analyses gebruikmakende van visualisaties en andere tools en processen om veranderingsaanbevelingen te ontwikkelen, te testen, te implementeren en te onderhouden.

Als Data Analist begrijp je wat de business nodig heeft en weet je dit te vertalen en om te zetten in acties die zij nodig hebben om hun doelen te bereiken.

Je werkt mee aan het vinden van patronen en trends en het beantwoorden van vragen die niet voor de hand liggen.

Je werkt nauw samen met het management om zakelijke kansen te definiëren, hiervoor zet je ruwe gegevens om in bruikbare aanwijzingen.

Je begrijpt de trends die verborgen zitten in grote hoeveelheden data.

Wie ben jij :

 • Je behaalde een Bachelor of Master (of hebt een gelijkwaardig denkniveau door ervaring)
 • Je hebt kennis van SQL en visualisatie software zoals Tableau of Qlik Sense,
 • Heb je kennis van SAS of Knime dan is dit een pluspunt
 • Je bent in staat analyses en een deep dive’ te maken op grote hoeveelheden data
 • Je bent Sterk in storytelling, data gerelateerd
 • Je drukt je vlot uit in het Nederlands en het Engels, heb je een goed begrip van het Frans dan wordt dit sterk gewaardeerd
 • Softskills :

  Je bent sterk in stakeholdermanagement. Je bent in staat zeer goed te begrijpen en in te schatten wat het doel is van de vraag en op basis hiervan kan je mee nadenken en gepaste oplossing uitwerken.

  Je bent heel sterk analytisch. Je durft constructief feedback te geven en als team-player ondersteun je de collega’s en draag je bij in de ontwikkeling van het ganse team.

  What’s in it for you :

  Een dynamische job die niet snel zal vervelen, een marktconforme verloning, aangevuld met tal van extralegale voordelen (maaltijdcheques, ecocheques, groepsverzekering, benefits for work, ) en ruim voldoende vakantiedagen.

  Wij werken met een zeer flexibele thuiswerkpolicy, je kan afwisselend van thuis werken en in onze kantoren te Mechelen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier