11 Interne Controleurs
SPF Finances - FOD Financiën
Bruxelles
4 dagen geleden
source : Student.be

Je draagt bij aan de verhoging van de doeltreffendheid en efficiëntie van de FOD Financiën omdat je een strategische plaats inneemt in de organisatie.

Deze doeltreffendheid en efficiëntie hangen af van de resultaten van je werk om de risico's, die men kan behouden of niet, in te schatten.Je analyseert risico's :

Je identificeert de risico’s die de FOD Financiën neemt vanuit diverse invalshoeken. Eenmaal de risico’s geïdentificeerd zijn, onderzoek, rapporteer, becommentarieer en formuleer je er een advies over.

Je bent verantwoordelijk voor de ondersteuning van alle interne controle opdrachten binnen je administratie of stafdienst.

Je analyseert de belangrijkste bedrijfsprocessen en evalueert de opvolging van procedures, richtlijnen en de goede werking ervan.

Je evalueert kritisch de informatiedoorstroming, de efficiëntie van de processen en de naleving van reglementen en procedures, detecteert risico’s en formuleert verbeteringsvoorstellen voor de optimalisering van interne controlesystemen.

Je geeft adviezen en aanbevelingen over de processen en ontwikkelt instrumenten :

Je beoordeelt de aanwezige processen, afspraken en controles om aanbevelingen te formuleren waardoor risico’s binnen de organisatie worden vermeden of verkleind.

Ook formuleer je aanbevelingen om de efficiëntie en effectiviteit van de bedrijfsprocessen te verbeteren. Enerzijds is de informatie van de betrokkenen noodzakelijk om een juiste analyse te garanderen, anderzijds dien je de betrokkenen eventueel te overtuigen om een aantal risicobeperkende maatregelen te treffen.

Je ontwikkelt beheersinstrumenten en je adviseert het lijnmanagement hoe ze deze moeten gebruiken. Je ontwerpt opvolgingsmethodes en je bent binnen je eigen administratie of stafdienst het aanspreekpunt.

Je helpt met de implementatie van het interne-controle-systeem in de administratie of stafdienst waarvoor je verantwoordelijk bent en ondersteunt de manager.

Je test controles in de processen, definieert een actieplan, volgt resultaten op en implementeert eventuele wijzigingen.

Je verfijnt bestaande controles van processen aan de hand van de input die je krijgt. Je zorgt voor de opvolging en rapportering :

Je zorgt voor een periodieke opvolging van de auditaanbevelingen voor interne controle en garandeert de gepaste communicatie naar het management van je administratie of stafdienst.

Solliciteren
Bij de favorieten invoegen
Verwijder van favorieten
Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
voortzetten
Aanvraagformulier