Head of Airport ICT
Brussels Airport
Zaventem, Belgium
6 dagen geleden

Geef je carrière vleugels!

Als luchthavenbeheerder zit Brussels Airport Company aan de stuurknuppel van de grootste luchthaven in België, in het hart van Europa : Brussels Airport.

Het voorbije jaar kende de vlucht van Brussels Airport flink wat turbulentie, maar nu zitten we weer op koers. Wij geloven in een mooie, duurzame toekomst voor onze luchthaven en hebben de ambitie om van Brussels Airport de beste luchthaven in Europa te maken.

Zin om aan boord te komen en de luchthaven van morgen mee vorm te geven?

Jouw bestemming?

Om ons departement Digital & Experience te versterken, zijn we voor het ICT-departement op zoek naar een Head of Airport ICT (M / V).

Jouw vluchtinstructies

Als Head of Airport ICT’ ben je verantwoordelijk voor het effectief beheren van jouw domein door teamleden aan te sturen en middelen efficiënt aan te wenden.

Je vertaalt de organisatie en / of departementale strategie naar een deelstrategie voor je domein en vervolgens naar een concreet plan van aanpak met duidelijke doelstellingen & KPI’s.

Je waakt over de uitvoering en opvolging hiervan en stuurt bij waar nodig om de vooropgestelde doelstellingen te bereiken.

Als lid van het leadership team bouw je mee aan een positieve organisatiecultuur en vormt een brugfunctie tussen medewerkers en directie.

Je draagt bij aan de Brussels Airport Company (BAC) strategie en je vertegenwoordigt BAC t.a.v. verschillende stakeholders, zowel intern als extern.

Je bent een drijvende kracht in het change klimaat.

Je bent verantwoordelijk voor de volledige ontwikkeling en het beheer van alle ICT-oplossingen die core zijn voor een luchthaven en hierbij verantwoordelijk voor :

 • optimale luchthavenprocessen en verhoogde efficiëntie; road-map vorming, idee-uitwerking, ontwikkeling, en beheer van de ICT agenda binnen BAC op een klantgerichte, resultaatgerichte en kostefficiënte wijze.
 • de introductie van nieuwe technologieën; de marktscan, de selectie, de implementatie en het beheer van proven innovatietechnologie (met o.
 • a. biometrie, smart assets features, track & trace ontwikkeling).

 • de opbouw van relaties en samenwerkingsovereenkomsten met partners en stakeholders binnen je domein. In samenwerking met deze externe relaties zullen nieuwe ICT schaalbare concepten, initiatieven en projecten ontwikkeld worden die vervolgens een plaats krijgen binnen het business model van BAC en haar partners.
 • een team van 4-5 directe kaderleden en een 30-45 tal indirecte teamleden : je zorgt voor een gepassioneerd en talentvol team met de nodige expertise en kennis.
 • het financieel beheer van je service inclusief budgetbeheer, monitoren van de financiële doelstellingen van het departement en actief bijsturen waar nodig.
 • het opvolgen van innovaties in de markt en het identificeren van mogelijke optimalisaties (zowel binnen je service line als voor het bedrijf).
 • Jouw paspoort

 • Je behaalde een masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring
 • Je hebt minstens 10 jaar relevante ervaring met proven track record op gebied van resultaten en people
 • Ervaring binnen sectoren met een sterk customer service aspect is een troef
 • Je combineert een strategische visie met een sterke gedrevenheid richting resultaten en praktische vaardigheden
 • Je bent een gedreven people manager
 • Je hebt ervaring in change culturen
 • Je bent klantgericht, hebt ervaring met extern klantencontact op C-level niveau, je kunt overtuigen door je diplomatie en onderhandelingsvaardigheden
 • Je hebt organisatietalent en bent resultaat gedreven
 • Je beheerst het Nederlands of het Frans. Je hebt een passieve kennis van de tweede landstaal en het Engels en je kan je in beide talen verstaanbaar maken (Engels waar relevant voor de functie)
 • Onze service aan boord

  Bij Brussels Airport werk je in een wereld op zich, vol nieuwe kansen en boeiende uitdagingen. Je komt terecht in een unieke en inspirerende omgeving, die jouw talenten vleugels geeft.

  Bye bye files ! Brussels Airport is vlot bereikbaar met trein, bus en fiets! Verder geloven we in een hybrid way of working’ waarin we thuiswerk afwisselen met werken op kantoor en geniet je van flexibele werkuren.

  Zo vind jij moeiteloos de juiste balans tussen werk en privé.

  Naast een aantrekkelijk salarispakket bieden wij je ook heel wat niet-financiële voordelen . Wat dacht je van een top-notch verzekeringspakket, kortingen op luchthavendiensten, maaltijdcheques en een mobiliteitspakket?

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier