Technieker Laagspanning
Elia
Brussel
19 dagen geleden

Elia is de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet van 380 kV tot 30 kV. Elia staat in voor de ontwikkeling en het onderhoud van dit net, maakt het toegankelijk voor de gebruikers en regelt de energiestromen.

De Elia groep heeft een team van 2000 professionals die als opdracht hebben de continuïteit van de elektriciteitsbevoorrading in België en een deel van Duitsland te waarborgen.

Als eigenaar en beheerder van de transmissienetten in België en Duitsland heeft Elia een belangrijke rol en opdracht in het ondersteunen en concretiseren van het Europees energie- en klimaatbeleid.

Door hoog in te zetten op de kwaliteit van haar net en de technische competenties van haar medewerkers heeft Elia een van de meest betrouwbare hoogspanningsnetten van Europa opgebouwd.

Als er dan toch een probleem opduikt, staan de techniekers klaar om snel tussen te komen.

De taken van een technieker zijn uitermate gevarieerd.

Als Technieker Elektronica / Elektriciteit werk je binnen het departement Beveiligingssystemen’ en Automatismen’. In deze afdeling ben je verantwoordelijk voor het testen en het in dienst nemen van beveiligings-

en controlesystemen geïnstalleerd op het hoogspanningsnet van Elia : ze vormen het brein van het net. Deze systemen worden gekenmerkt door een hoge mate van digitalisering.

Dit werk vraagt dus een stevig analytisch vermogen. Deel uitmakend van ons onderhoudsteam ga je op zoek naar eventuele anomalieën in onze installatie en bied je een gepaste oplossing.

Afhankelijk van de persoonlijke interesses en ambities, biedt Elia haar medewerkers in hun carrière de mogelijkheid om te evolueren naar andere technische afdelingen, meer technisch-

administratieve taken op te nemen of te werken in een dispatching die continu het net bewaakt en bestuurt. Aldus bestaat de mogelijkheid om een sterk gevarieerde carrière op te bouwen en een brede, technische kennis in de sector op te bouwen.

Andere techniekers verkiezen zich te specialiseren in een specifieke activiteit en kunnen aldus evolueren tot technische experten in hun vakgebied.

 • Je hebt een bachelordiploma richting elektriciteit, elektronica of elektromechanica.
 • Expertise en ervaring in het domein van beveiligingen zijn natuurlijk pluspunten, maar Elia staat ook open voor jonge kandidaten die pas van de schoolbanken komen.
 • Het belangrijkste is dat je onze passie voor techniek deelt.

 • Je kunt een elektrisch schema analyseren alsook aanpassen, hebt interesse in automatisatie en PLC sturingen en hebt een goede brede elektrische kennis.
 • Je hebt aandacht voor veiligheid.
 • Je bent een teamplayer en klaar voor een uitdaging op maat.
 • Je beschikt over een rijbewijs B en bent bereid om je in de regio van Brussel te verplaatsen.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier