QHSE-ASSISTENT – Materials & Treatment (m/v/x)
Group Op de Beeck
Olen, Antwerp
6 dagen geleden

Jobomschrijving :

Je volgt de milieutechnische aspecten en evoluties op het vlak van milieuzorg en milieuwetgeving van toepassing op onze activiteiten.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en opvolgen van de milieutechnische aspecten rond afvaltransporten, van transportdocumenten tot (kennisgevings)dossiers voor grensoverschrijdende transporten, alsook opvolging van de evolutie van deze dossiers via contacten met de bevoegde autoriteiten.

Je staat in voor de controle en acceptatie van nieuwe afvalstromen die aangeboden worden en houdt toezicht op de correcte verwerkingswijze van deze stromen.

Je onderhoudt eveneens het contact met de douane indien goederen onder hun toezicht moeten worden verwerkt.

Je bent verantwoordelijk voor de administratief en milieutechnisch opvolging van in- en uitgaande afvalstoffen, bv. de opvolging van periodieke analyses.

Je bent verantwoordelijk voor de opvolging van GPBV, de opmaak en het beheer van de milieumanagement- en kwaliteitsborgingssystemen (bv.

ISO) en het beheren van de verschillende certificeringen (bv. ISCC), alsook de periodieke aangifte van milieuheffingen.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en controleren van risicoanalyses, kwaliteitscontroleplannen, milieuaspectenanalyses, jaarplannen en jaarverslagen.

Tevens analyseer je safety issues en stel je verbeterplannen op.

Je beheert en bewaart de structuur binnen deze verschillende domeinen van het QHSE-beleid, en bent daarvoor nauw betrokken bij de operationele werking van de site.

Je fungeert als aanspreekpersoon voor klanten, overheidsinstanties en auditors in geval van QHSE gerelateerde vragen en levert de nodige info aan.

Je organiseert en volgt inspecties en / of interne en externe audits op en onderhoudt het contact met de externe milieu- en veiligheidscoördinator.

Je coacht en adviseert collega’s met betrekking tot het QHSE-beleid, en staat in voor het organiseren en plannen van opleidingen inzake veilig werken.

Tevens zorg je voor het opmaken van veiligheidsplannen en hou je toezicht op de veiligheid op de site.

Je controleert de vergunningen van afnemers en de correcte naleving hierop (bv. acceptatiecriteria, EURAL-code’s, volumes).

Je stuurt ontwikkelingen aan inzake het automatiseren van de volledige rapportering.

Profiel :

Je bent een echte all-rounder, die zin heeft om deel uit te maken van een flexibel en energiek team, en dat in de context van een familiebedrijf met zeer korte communicatielijnen.

Je bent een Master of Bachelor met brede interesse in milieutechnologie.

Je bent een teamplayer, maar kan eveneens zelfstandig werken en neemt zelf initiatief waar nodig.

Je bent analytisch, en gaat nauwkeurig en gestructureerd te werk.

Je hebt interesse in de operationele werking van onze site, om een optimale vertaalslag te kunnen maken tussen het QHSE-beleid en de praktijk.

Kennis van de Franse en Engelse taal is een sterk pluspunt.

Kennis van de afvalmarkt en de diverse verwerkingsmethodes is een sterk pluspunt.

Aanbod :

Tewerkstelling bij een sterk groeiende en innovatieve organisatie, in een boeiende en actuele sector, met een open en vlakke bedrijfscultuur.

Je komt terecht in een sterk samenhangend en gedreven team van medewerkers. De sfeer zit alvast goed.

Je krijgt de nodige ondersteuning en opleiding van ervaren collega’s.

 • Concurrentiële verloning, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, GSM met abonnement en maaltijdcheques;
 • Abonnement voor de Liefkenshoektunnel kan voorzien worden.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier